BBC'den Melih Gökçek'e sert cevap!

BBC muhabiri Selin Girit’i İngiliz ajanlığıyla suçlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'e yanıt BBC üst yönetiminden geldi.

Google Haberlere Abone ol
BBC'den Melih Gökçek'e sert cevap!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, BBC Muhabiri Selin Girit’in attığı bir tweet'e tepki göstererek Girit'i Twitter üzerinden eleştirdi.



Gökçek'in bu suçlamaları üzerine BBC Küresel Haber Dairesi Başkanı Peter Horrocks, şu açıklamayı yaptı:



"Kurumumuz ve çalışanlarının hedef alınması kabul edilemez" diye başlayan açıklama şu şekilde: "BBC, Türkiye'de yetkililerce sürdürülmekte olan ve BBC'nin güvenilirliğine darbe vurmayı, muhabirlerini de sindirmeyi amaçlayan kampanya nedeniyle büyük kaygı duymaktadır.



Türkiye'deki protestoları izleyen muhabirlerimizden biri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nın kendisine, doğrudan adını anarak sosyal medyada saldırmasının ardından çok sayıda tehdit mesajına hedef olmuştur. BBC ve bünyesindeki bütün gazeteciler tarafsız ve bağımsız gazetecilik ilkesine bağlıdır. BBC muhabirlerinin bu şekilde doğrudan hedef alınması kabul edilemez. BBC'nin yayınları konusunda kurumsallaşmış yorum ve şikâyet mekanizmaları vardır. Türkiye'deki yetkililere bu mekanizmaları kullanmaları çağrısında bulunuyoruz."



Medyatava haberi böyle vermişti:



Melih Gökçek BBC muhabirini ajanlıkla suçladı!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin