BBC 'vuruldu', CNN'in kamerasına el koyuldu

BBC’nin Ortadoğu editörü Jeremy Bowen, Mısır’ın başkenti Kahire'de yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
BBC 'vuruldu', CNN'in kamerasına el koyuldu

BBC’nin Ortadoğu editörü Jeremy Bowen, Mısır’ın başkenti Kahire'deki olaylar sırasında başına isabet eden tüfek saçmaları ile yaralandı. CNN'in Kahire muhabiri ise canlı yayında Mısır askerlerinin müdahalesiyle karşılaştı.



Ordu müdahalesiyle görevden alınan devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yanlısı protestocular ile birlikte Mursi'nin bir süre gözaltında tutulduğu Kahire’deki Cumhuriyet Muhafızları Kışlası önüne gelen Bowen, askerlerin kalabalığa ateş açması üzerine başından vuruldu.



Bacağından da yaralanan 53 yaşındaki gazeteciye olay yerinde ilk müdahaleyi diğer gazetecilerin yaptığı belirtildi.



Bowen konuyla ilgili yaptığı açıklamada ‘’İlk başta havaya ateş ediyorlar sandım. Bir süre sonra silahların havaya dönük olmadığını fark ettim ve o anda bir adamın yere düştüğünü gördüm. Adamın kanlı vücudunu bir yerlere taşıdılar. Askerler sürekli biber gazı atıyordu. O sırada kafamdan ve bacağımdan vuruldum’’ dedi.



1984 yılından bu yana BBC için çalışan ve geçtiğimiz günlerde Arap Baharı ile ilgili bir kitabı yayımlanan, iki çocuk babası Bowen daha sonra Twitter’da aldığı geçmiş olsun mesajları için teşekkür etti, iyi olduğunu ve İngiltere’ye döneceğini belirtti.



Haberin devamı için tıklayınız. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin