BBC, taciz skandalında suçlu bulundu

İngiliz yayın kurumu BBC, taciz skandalını örtbas etmekle suçlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
BBC, taciz skandalında suçlu bulundu

Kanalın eğlence programları sunucusu Jimmy Savile ile yayıncı Stuart Hall'un, onlarca yıl süren ve aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişiyi hedef alan tacizleriyle ilgili davada, BBC’nin ünlü yıldızı üzmemek ve kurum itibarını zedelememek adına yanlış davrandığına karar verildi.



Dame Janet Smith tarafından yürütülen kapsamlı soruşturma sonunda yayımlanan raporda, 1960'lardan başlayarak, 72 kişiyi taciz eden Savile’in bu kişilerden 8'ine tecavüz ettiğini, Hall'un ise 21 kişiyi taciz ettiği belirlendi.



Soruşturmayı yürüten Dame Janet Smith, taciz skandalının arkasındaki ismin çalıştığı BBC’de çalışanların şikayetlerini üstlerine dile getirmekten çekindiğini ve kuruma ‘korku-itaat kültürü’nün hakim olduğunu söyledi.



“Savile ve Hall dokunulmazdı” diyen Smith, bu iki isme hürmet edildiğini ve kanaldan ayrılmalarından korkulduğunu belirtti. Smith’e göre, ispiyoncu olarak etiketlenme korkusuyla birçok çalışan, yaşadıklarını yöneticilerine aktarmaktan çekindi.



BBC YÖNETİCİLERİ BİLİYORDU



Soruşturma sonucunda, Savile hakkındaki şikayetlerin üst yönetime ulaşamadığı ama Manchester'deki BBC yöneticilerinin Stuart Hall'un davranışlarından haberdar olduğu sonucuna varıldı.

 



BBC ÖZÜR DİLEDİ



Raporun açıklanması dolayısıyla taciz mağdurlarından özür dileyen BBC Genel Müdürü Lord Tony Hall, "Bir seri tecavüzcü ve feci bir cinsel tacizci göz göre göre onlarca yıl BBC içinde barındılar" dedi.





BBC, taciz skandalında suçlu bulundu





Haberin tamamı için TIKLAYINIZ

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin