BBC: Diyarbakır'da kadınlar ön saftaydı

PKK'lı 3 kadın için Diyarbakır'da yapılan cenaze töreni, BBC'ye haber oldu.

Google Haberlere Abone ol
BBC: Diyarbakır'da kadınlar ön saftaydı

Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen aralarında PKK kurucularından Sakine Cansız'ın da bulunduğu üç kadın için Diyarbakır'da yapılan tören, BBC'ye haber oldu. BBC, Diyarbakır'da kitlesel bir cenaze töreni düzenlendiğini, törene on binlerin katıldığını, kadınların da ön safta yer aldığını kaydetti.



İngiliz yayın kuruluşu BBC, Diyarbakır'daki törene ilişkin haberinde PKK bayraklarına sarılı tabutların kadınlar omuzlarında taşındığı, Kürtçe "Şehit namırın" (Şehitler ölmez) gibi sloganlarının atıldığını kaydetti.



Törende koordinasyonun Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) görevlilerince sağlandığı, polisin ve diğer güvenlik güçlerinin ise ortada görünmediği gibi bilgiler de aktarıldı. 

BBC, törende yapılan konuşmaları da yansıttığı haberinde cenazeleri taşıyan konvoyun Diyarbakır caddelerinden geçişi sırasında BDP'ye ait otobüsten kalabalığa sürekli olarak sağduyulu davranılması yönünde çağrıda bulunulduğuna dikkat çekti. 



Bu arada haberde, toplanan grupların öldürülen kadınların fotoğrafları dışında herhangi bir flama ya da pankart taşımadıklarının gözlendiği de belirtildi. ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin