BBC: Batı ile ilişkiler kötüye mi gidiyor?

İngiliz yayın kuruluşu, Türkiye ile Batı arasındaki ilişkilerin Erdoğan'ın başbakanlığının son yıllarında kötüleştiğine işaret ediyor.

Google Haberlere Abone ol
BBC: Batı ile ilişkiler kötüye mi gidiyor?

 BBC, izleyicilerine Erdoğan'ın Türkiye'nin ilk doğrudan cumhurbaşkanlığı seçimini kazandıktan sonra yemin edeceğini duyurduğu haberinde Erdoğan'ın şimdiye kadar "törensel" olan bir makamı güçlendirme sözünü verdiğini belirterek "Onu eleştirenler ise, böyle bir adım kendisini daha çok otoriter haline getireceğini söylüyorlar" diyor.



Anayasa uyarınca Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olduğunda partisi ile bağları kesmesinin gerektiğini söyleyen BBC, yemin törenine ilişkin olarak da "Yemin törenine bazı devlet başkanlarının katılması bekleniyor. Ancak ABD sadece Büyükelçiliğinin bir temsilcisi gönderiyor ve hiçbir Batı Avrupa lideri gelmiyor" dedikten sonra "Bu, Türkiye'nin Batı ile ilişkilerinin Sayın Erdoğan'ın başkanlığının son yıllarında kötüleştiği işareti olabilir" yorumunu yapıyor.



BBC, Erdoğan'ın Gezi gösterilerini "sert biçimde bastırdığını" ve İsrail'in politikasını "Holokost"u hatırlatan "soykırım"a benzettiğini söylediği haberinde Erdoğan'a destekçilerinden gelen övgüler ve ona yönelik eleştirileri yansıttıktan sonra "Erdoğan, kutuplaşmış ve oynak bir Ortadoğu'nun kenarındaki bir ülkeyi birleştirmeye çalışması için baskı altında olacağı" görüşünü de dile getiriyor. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin