Bayramda tatilcilerin adresi belli oldu. 9 günlük bayram tatilinde 8-10 milyon kişi yola çıktı ama otel konaklamaları dörtte bir oranında kaldı: Adres belli, akraba ya da tanıdıkların evi

9 günlük Kurban Bayramı tatilinde alınan bilgilere göre yurtiçi uçak biletleri satışı yüzde 320 artarken, otel rezervasyonlarındaki artış ise yüzde 70'lerde kaldı. Yüksek otel fiyatları nedeniyle bütçesi olanlar ya ev kiraladı ya da arkadaş ve arkadaş evlerini tercih etti.

Google Haberlere Abone ol
Bayramda tatilcilerin adresi belli oldu. 9 günlük bayram tatilinde 8-10 milyon kişi yola çıktı ama otel konaklamaları dörtte bir oranında kaldı: Adres belli, akraba ya da tanıdıkların evi

9 günlük Kurban Bayramı tatili verilerine göre yaklaşık 10 milyon kişi seyahat etti. Alınan bilgilere göre yaklaşık 2 milyon kişi de otellerde konakladı.

Bayram tatilinde yurtiçi uçak biletleri satışı yüzde 320 yükselirken otel ve konaklama rezervasyonlarındaki artış yüzde 70'lerde kaldı. Ekonomim.com'da yer alan habere göre yurt içindeki yüksek otel fiyatları nedeniyle bütçesi olanlar ya ev kiralama yöntemini seçti ya da akraba ve tanıdıklarının evinde tatil yapmayı tercih etti.

AKRABA VE TANIDIĞA ULAŞIM DA PAHALI

En ucuz tatil mekânı olarak yazlıklar ile akraba, arkadaş evlerinin öne çıktığını vurgulayan Avantajix.com Kurucu ortağı Güçlü Kayral, 10 tatilciden 6’sının bayramı akraba evlerinde geçireceğini söyledi.

Kayral, “4 kişilik aile, en ucuz otelde 5 gece konaklama ve yol parasıyla birlikte 25 bin lira harcıyor. Otel 5 yıldız seviyesine çıkınca 5 günlük tatil 80 bin liraya ulaşıyor. Yurtdışı turların 5 günlük maliyeti ise kişi başı 15-20 bin liradan başlıyor. Akraba, arkadaş evinin giderleri de otellerle kıyaslandığında ucuz, yoksa yol ve ortak giderler bütçeyi sarsar hale geldi. Yol masrafı olarak 5 bin lirayı gözden çıkarmak gerekiyor. Köyde ya da küçük şehirlerde ortak masrafl ar çok fazla olmasa da tatil yörelerinde bu rakam haftalık 10 bin lirayı buluyor” dedi. Tur Operatörleri Platformu Başkanı Cem Polatoğlu bayramda memlekete gidenlerin de seyahat hareketini yarattığını hatırlatarak, “Bu bayram alım gücünün de düşmesiyle daha çok arkadaş, akraba evinde kalmayı tercih edenleri görüyoruz. Büyük bir kesim de kıyı otellerine vereceği parayı yabancı ülke görmeye harcamak istiyor. Otel fiyatlarının artmasıyla ev kiralama da ciddi seçenek oldu. Yurtdışına gidenlerin yazlıklarını kiraya verdiklerini gördük. Hatta Bodrum’da kendisi daha ucuz eve geçip kendi evini kiralayan var” dedi.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin