Bayramda sütlü irmik helvası tarifi. Ev yapımı fındıklı irmik helvası nasıl yapılır. İrmik helvası malzemeleri neler?

İrmik helvası bayram vakti misafirlere en çok ikram edilen tariflerden biri. İrmik, şeker, fındık, tereyağı ile hazırlanan irmik helvasına süt karıştırılınca daha güzel oluyor. Ağızda dağılan tadıyla tam not alan irmik helvasını yanında bir kaşık vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz. Peki sütlü irmik helvası nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte sütlü irmik helvası tarifi ve malzemeleri.

Google Haberlere Abone ol
Bayramda sütlü irmik helvası tarifi. Ev yapımı fındıklı irmik helvası nasıl yapılır. İrmik helvası malzemeleri neler?

İrmik helvası bayram zamanlarında bir tencere hazırlanır ve kapı kapı dağıtılır. Özel günlerin en sık hazırlanan tatlı tariflerinden biri olan irmik helvası hem pratik hem lezzetli hem de ekonomik bir tariftir.

Malzemelerin sırayla kavurularak karıştırılmasıyla kıvam alan irmik helvası tam ölçülü bu tarifle yumuşacık oluyor. Dondurma veya muzla tadı daha güzel olan irmik helvasını evde çay eşliğinde ikram edebilirsiniz. Dilerseniz helvanın üzerine hindistan cevizi seperek de servis edebilirsiniz.

Kokusuyla iştah açan bu tatlı 5 dakika gibi bir sürede bir çırpıda hazırlanıyor. helvayı tencerede pişirmek için 30 dakika yetiyor. Peki sütlü irmik helvası nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte sütlü irmik helvası tarifi ve malzemeleri.

İRMİK HELVASI MALZEMELERİ NELER?

1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 su bardağı fındık
2 su bardağı süt
75 gr margarin veya tereyağı

İRMİK HELVASI NASIL YAPILIR?

Sütü tencereye alın ve ocakta kaynamaya bırakın.

Yağ ve irmiği tavaya bırakın.

Sürekli karıştırarak kokusu eve dağılana dek kavurun.

Rengini aldıktan sonra fındığı ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

Ardından şeker ilave edin.

Kaynayan sütü helvanın üzerine dökün.

Ocağı kapatın ve sütlü irmik helvasını dinlenmesi için bekletin.

Helvayı servis ederken önce küçük bir kaseye alıp şekil verebilirsiniz.

Sonrasında kaseyi ters çevirip servis tabağına koyun.

Dondurma, muz, ceviz veya fındık ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

İRMİK HELVASI FAYDALARI NELER?

İrmik helvası lif bakımından oldukça zengindir. İçeriğinde yüksek oranda karbonhidrat bulunduran irmik enerji verir, kan şekerini düzenler, kas ve sinir sistemine iyi gelir, tokluk hissi verir.

İrmik helvasının ilk kez Orta doğu ve Balkan ülkelerinde yapıldığı bilinir. Türklerin ve Arapların yaşadıkları bölgelerde irmik helvası sıklıkla hazırlanır. Türkler, İslamiyeti kabul ederek Arap kültürüne yakınlaştıktan sonra helvayla tanışmıştır.

Tadıyla ve kokusuyla sevilen irmik helvası doğum, ölüm, düğün, bayram gibi önemli günlerde sıklıkla hazırlanır ve dağıtılır.

 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin