Bayramda Metro, Metrobüs, Marmaray, İETT, Otobüsler Ücretli Mi, Ücretsiz Mi? 2023 Bayramda Ücretsiz Olan Toplu Taşımalar (TAM LİSTE) Bayramda Metro, Metrobüs, Marmaray İETT, Otobüsler Bedava Mı Olacak

Bayramda metro, metrobüs, marmaray, İETT, otobüslerin ücretli olup olmayacağı merak ediliyor. Ramazan Bayramı'nın gelmesiyle bayram gezmeleri ve ziyaretleri başladı. Toplu taşımayı kullanacak kişiler hangi araçların ücretsiz hizmet vereceğini sorguluyor. Ramazan Bayramı boyunca birçok toplu taşıma ücretsiz olacak. Peki bayramda metro, metrobüs, marmaray, İETT, otobüsler ücretli mi, ücretsiz mi? 2023 bayramda ücretsiz olan toplu taşımalar tam listesi.

Google Haberlere Abone ol
Bayramda Metro, Metrobüs, Marmaray, İETT, Otobüsler Ücretli Mi, Ücretsiz Mi? 2023 Bayramda Ücretsiz Olan Toplu Taşımalar (TAM LİSTE) Bayramda Metro, Metrobüs, Marmaray İETT, Otobüsler Bedava Mı Olacak

Bayramda metro, metrobüs, marmaray, İETT, otobüs kullanacak kişiler toplu taşımanın ücretsiz olup olmayacağını öğrenmeye çalışıyor.

Bayramda hem çalışan, hem bayram ziyareti ya da gezmesine gidecek milyonlarca kişi toplu taşımayı kullanacak. Bayramda toplu taşıma kullanımına ilişkin Resmi Gazete'de karar yayımlandı. 

Peki bayramda metro, metrobüs, marmaray, İETT, otobüsler ücretli mi, ücretsiz mi? 2023 bayramda ücretsiz olan toplu taşımalar tam listesi.

BAYRAMDA METRO, METROBÜS, MARMARAY, İETT, OTOBÜSLER ÜCRETLİ Mİ?

Ramazan Bayramı'nda metro, metrobüs, marmaray, vapur, otobüs ücretsiz olacak. Vatandaşlar bu toplu taşımaları ücretsiz olarak kullanabilecek. Toplu taşımaya binmeden önce kart okumak gerekiyor. Bu nedenle, toplu taşımalar ücretsiz olsa da yolcuların yanında İstanbul kart bulundurması gerekli.

BAYRAMDA KÖPRÜ VE OTOYOLLAR ÜCRETSİZ Mİ?

Ayrıca Ramazan Bayramı boyunca yap-işlet-devret projeleri hariç olmak üzere otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü 20 Nisan Perşembe günü saat 00.00'dan 24 Nisan pazartesi 07.00'ye kadar ücretsiz olacak.

2023 İSTANBUL TOPLU TAŞIMA ÜCRETLERİ

  • Tam Elektronik Bilet Ücreti 9,90 TL
  • Öğrenci Elektronik Bilet Ücreti 4,83 TL
  • Öğretmen Elektronik Bilet Ücreti 7,09 TL
  • Tam Abonman Ücreti 777 TL
     

BAYRAMDA MİNİBÜSLER ÜCRETLİ Mİ?

Bayramda minibüsler ücretli olarak hizmet verecek. Minibüslerde indi bindi ücreti 7 TL olarak belirlendi. Ramazan Bayramı boyunca minibüsler hizmet vermeye devam edecek. 

BAYRAMDA TAKSİLER ÇALIŞIYOR MU?

Bayramda taksiler hizmet vermeye devam edecek. 

Taksi indi bindi ücreti 40 TL'ye yükseltildi. Taksilerde kilometre başına alınan ücret ise 8,51 TL oldu.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN BİTECEK?

Ramazan Bayramı 21 Nisan Cuma günü başladı. Toplamda üç gün sürecek Ramazan Bayramı 23 Nisan Pazar günü sona erecek.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı yılın ikinci dini bayramıdıri Diyanet tarafından açıklanan verilere göre Kurban Bayramı 28 Haziran - 1 Temmuz tarihlerinde idrak edilecek.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin