Bayramda hacker'ların 'kurbanı' olmayın!

Her dönem farklı bir saldırı yöntemi seçen siber saldırganlar, bu kez de bayramı fırsat bildi.

Google Haberlere Abone ol
Bayramda hacker'ların 'kurbanı' olmayın!

Siber saldırganların bu kez de ‘bayram tebriğini’ kullandığı ortaya çıktı. İnternet kullanıcıları bayram tebriği ya da bayram indirimi şeklinde gelen e-posta ve mesajlara itibar etmemesi konusunda uyarıldı.



Trend Micro Akdeniz Ülkeleri Genel Müdürü Yakup Börekçioğlu, özellikle bayram ve tatil gibi özel günlerde kullanıcıları hedef alan birçok siber saldırı gerçekleştiğini belirterek, kullanıcılara e-posta kutularına düşen bayram tebrik ve indirim mesajları konusunda dikkatli olmalarını önerdi.



HER LİNKE TIKLAMAYIN



Mesajlarda ve internette dolaşırken rastlanılan indirim, fırsat, bağış, çekiliş ve hediye içerikli bağlantılara tıklanmamasını öneren Börekçioğlu, “Bu dönemde kişilerin bu gibi içeriklere ilgisinin yoğunluğunu bilen siber saldırganlar, bu içerikleri özellikle hedef seçiyorlar.



Örneğin; bayramda tebrik, online alışveriş ve son dakika bayram tatili önerisi gibi e-posta kutusuna düşen bir indirim mesajına tıklayanlar, yönlendirildiği bağlantıda eğer kredi kartı bilgilerini paylaşırsa hesap bilgilerini çaldırma riskiyle karşılaşıyor. Bundan kaçınmak için bilinen ve güvenilir E-ticaret sitelerinin kullanılması gerekir. Ayrıca satın alma işlemi sırasında SSL güvenlik sertifikalarının etkinliğinden emin olunmalı” dedi.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin