Bayramda çalışanlar ne kadar mesai ücreti alacak? Bayramda çalışan işçinin ücreti nasıl hesaplanır? Ek çalışma ücreti hesaplama

Bayramda kamu kurum ve kuruluşları resmi tatil nedeniyle kapalı oluyor. Ancak özel sektör çalışanları bayramda mesailerine devam edebiliyor. Bununla birlikte bayramda çalışanlara ek çalışma ücreti doğuyor. Peki bayramda çalışanlar ne kadar mesai ücreti alacak? Bayramda çalışan işçinin ücreti nasıl hesaplanır? İşte ek çalışma ücreti hesaplama yöntemi.

Google Haberlere Abone ol
Bayramda çalışanlar ne kadar mesai ücreti alacak? Bayramda çalışan işçinin ücreti nasıl hesaplanır? Ek çalışma ücreti hesaplama

Bayramda birçok özel sektör çalışanları mesailerine devam ediyor. Bu yıl Ramazan Bayramı arefe günü ile birlikte 3,5 gün olarak hesaplanıyor. Peki bayramda çalışanlar ne kadar mesai ücreti alacak? Bayramda çalışan işçinin ücreti nasıl hesaplanır? İşte ek çalışma ücreti hesaplama yöntemi.

Bayram mesai ücreti hesaplaması yaparken net maaş 30'a bölünür ve 2 ile çarpılır.

Net maaş ÷ 30 x 2

Asgari ücretle çalışan bir işçi bayramda günde brüt  333.6 TL  mesai ücreti alır. Yani bayram süreci boyunca asgari ücretli kişiye 1.168 TL ödeme yapılır. Bu tutardan üzde 15 oranında sigorta pirimi işçi payı ile yüzde 15’ten başlayan gelir vergisi kesilir. İşçinin içinde bulunduğu vergi dilimine göre vergi oranı artabilir. İşçinin yüzde 15 vergi oranına tabi olduğu varsayımı ile bayramda full çalışan asgari ücretli işçiye yapılan net ödeme 846 TL olur.

BAYRAM MESAİ YAPMAK ZORUNLU MU?

Resmi günlerde izin yapılıp yapılmauacağı toplu iş sözleşmeleri veya iş sözleşmelerinde kararlaştırılıyor. İş sözleşmesinde bayramda çalışmak gerektiğine dair bilgi bulunmuyor ise bu günlerde çalışması için işçinin onayı gerekir.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN BİTECEK?

Ramazan Bayramı arifesi 20 Nisan Perşembe gününe denk geldi. Bayramın birinci günü 21 Nisan Cuma günü idrak etti. Toplamda 3 gün sürecek Ramaza Bayramı 24 Nisan Pazartesi sona erecek.

Hafta tatili ile bayram tatili çakışırsa işçiye ödenecek tutar 2,5 günlük yevmiyeye yükseliyor. Bayram günlerinde çalışan işçi, çalıştığı her gün için 2 günlük ücret alır.

 



Sıradaki Haber İçin Sürükleyin