Bayram tatlısı olmayanlar dikkat: Sadece 10 dakikada az malzemeyle baklavanız hazır. Tam ölçülü sütlü nuriye nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de pratik bir Bayram tatlısı hazırlamak isteyenler dikkat. 10 dakikada tam ölçülü bayram tatlısı hazırlamanız mümkün. İşte sütlü nuriye için gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Bayram tatlısı olmayanlar dikkat: Sadece 10 dakikada az malzemeyle baklavanız hazır. Tam ölçülü sütlü nuriye nasıl yapılır?

Malzemeler

44 adet baklavalık yufka
2 su bardağı iri çekilmiş fındık

Yufkaların arasına sürmek için;
Tereyağı

Şerbeti için;
3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
3 su bardağı süt

Yapılışı;

İlk olarak tatlıya şerbetini hazırlayarak başlıyoruz. Tatlının şerbeti için uygun bir tencerenin içerisine 3 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı suyu alalım.

Bir miktar karıştırdıktan sonra kaynaması için ocağa alalım. 5 dakika kadar kaynama sürecini tamamladıktan sonra 3 su bardağı sütü içerisine ilave edelim. Karıştıralım akabinde soğuması için kenara alalım.

Fırın tepsinin tabanını güzelce yağlayalım. Yağlama işlemini gerçekleştirdikten sonra baklavalık yufkaların yarısını aralarına tereyağı sürerek dizmeye başlayalım. 

Tepsinin içerisine baklavalık yufkanın yarısını tereyağ sürerek dizelim. Ardından 2 su bardağı iri çekilmiş fındık yerleştirelim.

Geriye kalan yufkaları da tereyağı sürerek dizmeye başlayalım. Tatlıyı fırına göndermeden önce baklavayı güzelce keselim.

Kesme işlemini gerçekleştirdikten sonra önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım. 

Fırından tatlıyı alalım ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuyan şerbeti tatlının üzerine dökelim.

Şerbet tamamıyla çektikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin