Bayram tatili yoğunluğu başladı! İstanbul Havalimanı hıncahınç doldu

İstanbul Havalimanı'nda Ramazan Bayramı tatili nedeniyle dün başlayan yoğunluk bugün de devam ediyor. Hava yolu şirketlerinin talebi karşılamak için koyduğu ek seferlerle birlikte İstanbul Havalimanı'ndan bugün bin 293 uçuş planlanırken, 198 bin 332 yolcunun uçacağı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Bayram tatili yoğunluğu başladı! İstanbul Havalimanı hıncahınç doldu

Bayram tatili için hava yolu ile seyahat edecekler, sabah erken saatlerden itibaren havalimanlarına akın etti. Koronavirüs pandemi süreci sonrasında seyahat yasaklarının kalkmasıyla birlikte İstanbul Havalimanı'nda da en yoğun günlerden biri yaşanıyor. Ek seferlerle birlikte bugün, bin 293 uçuş yapılacağı ve 198 bin 332 yolcunun havalimanını kullanacağı; bu sayının da pandeminin etkili olduğu son iki yılda en yüksek yolcu ve uçuş rakamları olduğu öğrenildi. 

Bayram tatili yoğunluğu başladı! İstanbul Havalimanı hıncahınç doldu

İç ve dış hatlarda giriş noktalarında kuyruklar oluştu. Yolcular, güvenlik aramalarının ardından giriş yaptıkları terminal içinde havalimanı personeli tarafından yapılan yönlendirmelerle uçuş işlemlerini gerçekleştirdi. 

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA, yaşanması muhtemel yoğunluğa karşı tüm önlemleri alırken, özellikle yolcu yoğunluğunun yaşanacağı bagaj kontrol noktalarına ilave x-ray cihazları ile takviye personel koydu. 

ÇOCUKLAR UÇUŞ SAATİNE KADAR DOYASIYA EĞLENDİ 

Ailesiyle Ağrı'ya bayram tatiline giden Ahmet İdiz, bilet ve bagaj işlemlerinin ardından uçuş saatine kadar kızlarıyla keyifli anlar geçirdi. Terminal içinde kurulan park alanında çocuklarının oyununa eşlik eden İdiz, "Ağrı'ya bayram ziyaretine gidiyoruz. Anne ve babamızı ziyarete gidiyoruz.  2 saat var uçuşumuza. Normalde burada beklememiz lazım. Buradaki park sayesinde çocukları sakinleştiriyoruz. Çocuklar için sosyal bir şey olmuş. Onlar buradayken bizi fazla yormuyorlar. Zamanın nasıl geçtiğini anlamıyoruz" diye konuştu.  

Bayram tatili yoğunluğu başladı! İstanbul Havalimanı hıncahınç doldu - Resim : 2

Tatilcilerden Kıvanç Babaoğlu ise bayram tatili için ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte Antalya'ya gitti. Babaoğlu, "Uçak biletlerini çok erken aldık. Erken check-in yaptırmıştık. Şimdi öğrendik, uçakta fazla bilet satılmış. Uçak dolu gidiyor hatta dışarıda kalanlar bile olmuştur. Bugün gerçekten bir yoğunluk var." dedi.  

Nazan Bulut da "Mersin'e ailemi zayarete gidiyorum. Havalimanı yoğun ama bir aksaklık yok gayet güzel gidiyor. 4 gün geçirmeyi düşüdüyoruz. Biz biletimizi önceden almıştık o nedenle normaldi ama belki şuan alanlar için daha yüksek olabilir" şeklinde konuştu. 

RAMPA VE VİYADÜK GEÇİŞLERİNDE YOĞUNLUK

Ramazan Bayramı tatili için yola çıkanlar, Derince ile İzmit ilçesi geçişleri arasında belirli aralıklarla yoğunluk oluşmasına neden oldu. Rampa ve viyadük geçişlerinde havanın da zaman zaman yağışlı olması nedeniyle sürücüler araçlarıyla yavaş ilerlemek zorunda kaldı.

Bayram tatili yoğunluğu başladı! İstanbul Havalimanı hıncahınç doldu - Resim : 3

Yolun 3 şeritten 2 şeride düştüğü İzmit Korutepe Tüneli mevkisinde araçların ortalama hızı 50 kilometreye kadar düştü. Trafik yoğunluğunun ilerleyen saatlerde özellikle akşama doğru artacağı tahmin ediliyor.

43 ilin geçiş noktası Kırıkkale'de 'bayram' trafiği

Ulaşımda 43 ilin geçiş noktasında yer alan ve 'kilit kavşak' olarak adlandırılan Kırıkkale'de, Ramazan Bayramı tatilinin başlamasıyla kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

Ramazan Bayramı tatilini memleketlerinde geçirmek isteyenler, sabahın erken saatlerinden itibaren yola çıkarken, 'kilit kavşak' olarak bilinen 43 ilin kara yolunun bağlantı noktası Kırıkkale'de araç yoğunluğu oluştu.

Bayram tatili yoğunluğu başladı! İstanbul Havalimanı hıncahınç doldu - Resim : 4

Özellikle Ankara-Kırıkkale kara yolunun kent girişi bölgesinde sabah saatlerinden itibaren araç yoğunluğu arttı. Öğle saatlerine doğru yoğunluk daha da artarken uzun araç kuyrukları oluştu. Yolda zaman zaman kazalar da meydana geldi. Polis ve jandarma ekipleri, ulaşımın aksamaması için kara yolundaki kavşakların bazılarını kapatarak önlem aldı.

Öte yandan güzergahta denetim yapan trafik ekipleri, sürücüleri kurallara uymaları konusunda uyardı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin