Bayram kahvaltısında kapış kapış gidecek: Asla yağ çekmiyor. Bu pişi tarifinin müptelası olacaksınız. Yağ çekmeyen mayasız pişi nasıl yapılır?

Bayram kahvaltısı için aranılan o lezzet bulundu. Kısa sürede hazırlayabileceğiniz pişiye hayran kalacaksınız. İşte kapış kapış gidecek o lezzet...

Google Haberlere Abone ol
Bayram kahvaltısında kapış kapış gidecek: Asla yağ çekmiyor. Bu pişi tarifinin müptelası olacaksınız. Yağ çekmeyen mayasız pişi nasıl yapılır?

Mayasız Balon Pişi İçin Gerekli Malzemeler

2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un

Kızartmak İçin;
Sıvı yağ

Yapılışı;

Yoğurma kabının içerisine  2 adet yumurta ve 1 su bardağı sütü olarak iyice çırpalım. İki malzemeyi güzelce çırptıktan sonra biraz un, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 paket kabartma tozunu ilave edip hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.

Toplamda 3,5 su bardağı un ilavesinde bulunmanız yeterli gelecektir. Ancak unu azar azar ilave etmeniz bu noktada doğru kıvamı tutturabilmek için önemlidir.

Hamurunuzun yumuşak kıvamlı olmasına dikkat edin. Hamurun yumuşaklığı pişilerin kabarmaısnı sağlayacaktır.

Hamurunuzu hazır hale getirdikten sonra hamuru merdane yardımıyla açmaya başlayalım. Yarım cm kadar açma işlemini gerçekleştirdikten sonra bardak ya da kurabiye aparatı ile şekil verelim.

Ardından kızgın yağın içerisinde arkalı önlü olacak şekilde kızartalım. tüm hamurları bu şekilde kızarttıktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin