Bayat ekmeklerinizi değerlendirebileceğiniz yöntem bulundu: Bayat ekmek böreğine hayran kalacaksınız. Bayat ekmekten börek nasıl yapılır, bayat ekmek nasıl değerlendirilir?

Bayat ekmeklerinizi bu tarifle çok lezzetli bir şekilde değerlendirebileceksiniz. İşte yemeye doyamayacağınız o enfes tarif...

Google Haberlere Abone ol
Bayat ekmeklerinizi değerlendirebileceğiniz yöntem bulundu: Bayat ekmek böreğine hayran kalacaksınız. Bayat ekmekten börek nasıl yapılır, bayat ekmek nasıl değerlendirilir?

Malzemeler;

1,5 ekmek veya pide (bayat)
1,5 su bardağı süt (300 ml)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta
1 su bardağı beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Kaşar peyniri

Yapılışı;

İlk olarak bayat ekmeklerinizi küp küp olacak şekilde güzelce doğrayalım. Tüm ekmekleri doğradıktan sonra uygun boyutlardaki karışım kabının içerisine  2 adet yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket kabartma tozu, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1,5 su bardağı sütü alalım.

Tüm malzemeler homojen formda olana dek çırpma teli ile güzelce çırpalım. Hazırladığımız sosun içerisine sosa 1 su bardağı kadar ezilmiş beyaz peynir ve ince ince kıyılmış yarım demet maydanozu ilave ederek son kez karıştıralım.

Böreği pişireceğimiz fırın kabının içerisini bir miktar kadar yağlayalım. Hazırladığımı ekmeklerin yarısını sosa buladıktan sonra fırın kabının içerisine alalım.

Ardından üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ilave edelim. Diğer kalan ekmekleri de sosa buladıktan sonra peynirlerin üzerine yerleştirelim. 

Ekmeklerin üzerine tekrar kaşar peyniri serpelim. Akabinde önceden 200 dereceye ısıttığımız fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.

Pişme süresinden sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin