Bay Kemal Sorulmayacak Sorular Kanunu çıkaracak! Evli misin, açık mısın, çocuk yapacak mısın, ikizler burcu musun? Bu sorular tarihe karışıyor. Soranlara ceza geliyor

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan "Bay Kemal Sorulmayacak Sorular Kanunu çıkaracak" açıklaması geldi. Kılıçdaroğlu "Evli misin? Bekar mısın? Açık mısın? Kapalı mısın? Çocuk yapacak mısın? İkizler burcu musun?’ 14 Mayıs’ta sonra bu sorular tarihe karışacak" açıklaması yaptı. Nu soruları soranlar ise cezalandırılacak.

Google Haberlere Abone ol
Bay Kemal Sorulmayacak Sorular Kanunu çıkaracak! Evli misin, açık mısın, çocuk yapacak mısın, ikizler burcu musun? Bu sorular tarihe karışıyor. Soranlara ceza geliyor

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanı olduğumda torpile, kayırmaya kesinlikle son vereceğim. Ama sadece bu kadar değil. ‘Evli misin? Bekar mısın? Açık mısın? Kapalı mısın? Çocuk yapacak mısın? İkizler burcu musun?’ 14 Mayıs’ta sonra bu sorular tarihe karışacak. Bay Kemal, ‘Sorulmayacak Sorular Kanunu’ çıkaracak, herkesin Cumhurbaşkanı olacak” dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün TikTok hesabından yeni bir video yayınladı. Kılıçdaroğlu, videoda şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı olduğumda torpile, kayırmaya kesinlikle son vereceğim. Ama sadece bu kadar değil. ‘Evli misin? Bekar mısın? Açık mısın? Kapalı mısın? Çocuk yapacak mısın? İkizler burcu musun?’ 14 Mayıs’ta sonra bu sorular tarihe karışacak. Bay Kemal, ‘Sorulmayacak Sorular Kanunu’ çıkaracak, herkesin Cumhurbaşkanı olacak.”

SORANLAR CEZALANDIRILACAK

TikTok’ta yayınladığı videoyu Twitter hesabında da paylaşan Kılıçdaroğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“İşveren tarafından sorulamayacak ve bireyin beyan etmek zorunda olmadığı unsurlar kanunla net bir şekilde tanımlanacak. Örneğin kadınlara evlilik ya da doğum planları sorulamayacak. Soranlar, kanuna aykırı hareket ettikleri gerekçesiyle cezalandırılacak.”

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin