Batman'da petrol sızıntısı! Valilik açıklama yaptı. Vatandaşlara uyarı yapıldı: İçme suyuna dikkat!

Batman'da petrol boru hattında sızıntı meydana geldiği bildirildi. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Batman-Dörtyol Ham Petrol Boru Hattı'nda meydana gelen sızıntının ardından bölgeyi besleyen vanaların kapatıldığını duyurdu. BOTAŞ'ın, Batman Çayı'ndan geçen boru hattında yaşanan sızıntının ardından, bölgeye yakın yerleşim yerlerinde su içilmemesi yönünde bazı köy ve beldelerde içme suyunun kullanılmamasına ilişkin uyarı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Batman'da petrol sızıntısı! Valilik açıklama yaptı. Vatandaşlara uyarı yapıldı: İçme suyuna dikkat!

Batman Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, BOTAŞ'ın Batman Çayı üzerinden geçen boru hattında gece saatlerinde Mirzabey köyü ile Balpınar beldesi arasında bulunan Balpınar kum ocağı mevkisinde petrol sızıntısı meydana geldiği belirtildi.

Petrol sızıntısının Mirzabey ve Balpınar vanaları arasında olduğunun tespit edilmesi ile her iki vananın da kapatıldığı kaydedilen paylaşımda, "Boru hattı içerisinde kalan petrolün karada bir havuzda toplanarak bertaraf edilmesine yönelik BOTAŞ, Batman Belediyesi, İl Özel İdaresi, DSİ ve AFAD ekiplerince çalışma yapılmaktadır. Aynı zamanda Batman Çayı'na sızan petrolün temizlenmesine yönelik çalışma başlatılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Batman-Dörtyol Ham Petrol Boru Hattı'nda meydana gelen sızıntının ardından bölgeyi besleyen vanaların kapatıldığını duyurdu.

İÇME SUYU UYARISI

BOTAŞ'ın, Batman Çayı'ndan geçen boru hattında yaşanan sızıntının ardından, bölgeye yakın yerleşim yerlerinde su içilmemesi yönünde bazı köy ve beldelerde anonslar yapıldı. 6 bin nüfuslu Balpınar beldesinin Belediye Başkanı Hüseyin Geylani, mahalle ve çevredeki camilerde anonslarla uyarı yaptıklarını ifade ederek, "Çayın altından geçen boru hattı, büyük olasılıkla çürümüş. Sızıntının kuyularımıza yakın olması nedeniyle BOTAŞ'tan, su tahlillerini düzenli olarak yapmasını talep ettik. Boru hattı hem Batman Çayı altından hem de beldemizin altından geçiyor. Petrol atıklarının içme suyu ile sulama kanallarına karışabileceği olasılığına karşılık beldede, kimsenin içme suyunun içmemesi için uyarıda bulunduk. İçme suyu kuyuları, atıkların toplanıldığı bölgeye çok yakın. BOTAŞ'ın su tahlil sonuçlarını açıklamasını bekliyoruz" dedi.

PETROL YAYILIMI ÖNLENDİ

​BOTAŞ da yaptığı açıklamada sudaki petrol yayılımının önlendiğini belirterek, "Batman Valiliği, DSİ, AFAD ve Emniyet birimlerinin koordinasyonunda yapılan çalışmalarda, üç farklı noktada petrolün yayılımı bariyer sistemi oluşturularak önlenmiştir. Barajlar, sulama kanalları, içme suyu altyapısıyla ilgili tüm çevresel tedbirler alınmıştır. Bu kapsamda gerekli tüm ekip ve ekipmanlar bölgeye sevk edilmiş, çevresel temizlik ve hasar onarım çalışmalarına başlanmıştır" denildi. 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin