Batı, Ukrayna'da servet harcadı. Ukrayna'ya yapılan askeri yardımlar 100 milyar doları aştı

Batı'nın Ukrayna'ya askeri yardımları 95 milyar euroya (101.6 milyar dolar) ulaştı. Ülke bazında bakıldığında, ABD 42 milyar dolar taahhüt etmiş durumda. ABD'yi Almanya ve Birleşik Krallık izliyor.

Google Haberlere Abone ol
Batı, Ukrayna'da servet harcadı. Ukrayna'ya yapılan askeri yardımlar 100 milyar doları aştı

Ukrayna'nın Rusya tarafından Şubat 2022'de işgal edilmesinden bu yana Kiev'e Avrupa Birliği ve NATO ülkeleri tarafından taahhüt edilen ve teslim edilen askeri yardım miktarı 95 milyar  euroya (101.6 milyar dolar) ulaştı.   

euronews'teki habere göre Kiel Enstitüsü'nün temmuz ayı sonunda derlediği rakamlara göre İngiltere ve Norveç'in de dahil edildiği Avrupa, 50.6 milyar euro taahhüt ederek ilk kez Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) 42.1 milyar euroluk taahhüdünü aştı. 

Ancak Avrupa'nın taahhütleri birkaç yıla yayılırken, ABD'nin taahhütlerinin tamamı ya zaten teslim edildi ya da bir yıl içinde teslim edilecek. 

Ülke olarak bakıldığında ABD'yi Almanya (17.1 milyar) ve Birleşik Krallık (6.6 milyar) takip ediyor.

Çatışmanın başlangıcında hızlı Rus ilerleyişini durdurabilmek için Ukrayna'ya acil olarak 40 binden fazla hafif silah, 17 bin taşınabilir kara-hava savunma sistemi ve ekipman (kasklar, kurşun geçirmez yelekler, vb.) gönderildi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler batı Ukrayna yardım
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin