Batı Şeria'da da gerginlik artıyor. Ürdün, İsrail ile üç sınır kapısından ikisini kapattığını duyurdu

Ürdün, işgal altındaki Batı Şeria'da artan gerginlik nedeniyle İsrail ile olan üç sınır kapısından ikisini kapatma kararı almıştır. Ürdün, Filistin topraklarında artan çatışma ve gerginlik nedeniyle Kral Hüseyin Sınır Kapısı'nın belirli saatlerde faaliyet göstereceğini açıklamıştı.

Google Haberlere Abone ol
Batı Şeria'da da gerginlik artıyor. Ürdün, İsrail ile üç sınır kapısından ikisini kapattığını duyurdu

Ürdün İçişleri Bakanlığına bağlı Kamu Güvenliği Müdürlüğü konuya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, yalnızca 1000 kişinin geçmesine izin verilmesinin ardından Kamu Güvenliği Müdürlüğünce yolcu ve yük taşımacılığı için kullanılan Kral Hüseyin Köprüsü ve sınır kapısının kapatıldığı belirtildi. Köprünün yarın gün boyunca kapalı tutulacağı aktarıldı.

Şeyh Hüseyin Sınır Kapısı'nın da kapatıldığı ve cumartesi kapalı tutulacağı belirtilen açıklamada, Vadi Araba Sınır Kapısı'nın normal şartlarda çalışmaya devam edeceği ifade edildi.

Ürdün, Filistin topraklarında tırmanan çatışma ve gerginlik nedeniyle Kral Hüseyin Sınır Kapısı'nın belirli saatlerde faaliyet göstereceğini duyurmuştu.

Ürdün ile İsrail arasında Şeyh Hüseyin, Kral Hüseyin ve Vadi Araba olmak üzere 3 sınır kapısı bulunuyor.

GÖSTERİCİLER SINIRA YÜRÜMEK İSTEMİŞTİ

Ürdün'de binlerce kişi, İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmişti. Çok sayıda protestocu da Filistin sınırında gösteri yapılmasına izin verilmemesine ve ana yolların kapatılmasın rağmen tali yollardan sınıra ulaşmaya çalışmıştı.

İsrail saldırılarının yoğunlaştığı Gazze'de insani durumun kötüleşmesiyle işgal altındaki Batı Şeria'da da protestolar vardı.

İsrail güçleri bugün Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde düzenlenen Gazze'ye destek gösterilerine müdahalesinde 11 Filistinliyi öldürmüştü. Batı Şeria'da İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler tarafından 7 Ekim'den bu yana öldürülen Filistinlilerin sayısı 46'ya çıkmıştı.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin