Başvurular başladı: Ekonomi basınının en iyileri seçiliyor

Ekonomi Gazetecileri Derneği'nin yılın en başarılı ekonomi haberlerini ödüllendirmek için düzenlediği Ekonomi Basını Başarı Ödülleri'ne başvurular başladı.

Google Haberlere Abone ol
Başvurular başladı: Ekonomi basınının en iyileri seçiliyor

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) yılın en başarılı ekonomi haberlerini çeşitli dallarda ödüllendirmek için bu yıl yedincisini düzenlediği 'Ekonomi Basını Başarı Ödülleri' yarışmasına müracaatlar başladı. 



EGD açıklamasına göre, başarının ödüllendirilmesi ve ekonomi haberciliğinin teşviki amacıyla verilecek ödüller alanında en iyi olanlar arasından seçilecek çalışmalara verilecek.



EGD yönetim kurulunun belirlediği ödül yönetmeliğine göre 2014 Mart ayından 2015 Mart sonuna kadar yayınlanan haberler için yarışmaya başvuru yapılabilecek. Son başvuru tarihi 10 Nisan olarak belirlendi.



Yazılı basın, radyo, TV ve internet yayıncılığını kapsayan 'En iyi haber', yazılı basın ve TV yayıncılığı alanlarında 'Söyleşi  – Röportaj', yazılı basın ve TV'de 'En iyi araştırma haberi', 'En iyi köşe yazarı', radyo ve TV'de 'En iyi Ekonomi Programı' ve yazılı basın ve internet yayıncılığında 'Grafik-Tasarım' ödülleri verilecek.



'Yerel Basın Ödülü' kapsamında ise yazılı basın, TV, internet, radyo, medya kuruluşları kurumsal kimlikleri veya bireysel olarak katıllım yapabilecek. Bu kategoride haber, söyleşi ve inceleme-araştırma dallarında eserlerle müracaat edilebilecek.



Dernek, 'Jüri Özel ödülü' 'Vodafone Türkiye Özel Ödülü' ve turizm haberleri alanında 'Park Bosphorus Hotel Turizm Özel Ödülü' verecek. 



'Başvurular 10 Nisan'da sona erecek'



Gazeteciler başarı ödüllerine bir dalda ve bir eserle başvurabilecek. Ödüle yazılı basından katılacakların yayınlanmış yazılarını en az bir adedini PDF formatında göndermeleri gerekirken, Televizyon Ödülünde ve Radyo Ödülünde 1 adet CD' nin gönderilmesi yeterli olacak. 



Adaylık için başvuru veya araştırma süresi 10 Nisan'da sona erecek. Başvurular ilgili adrese elden dernek merkezine veya gerekli formatta e-mail olarak teslim edilebilecek.



EGD Yönetim Kurulu'nun belirlediği ve aralarında AA Finans Haberleri Editör Yardımcısı Hasan Arslan'ın da bulunduğu seçici kurul, şu isimlerden oluşuyor:



"Rüştü Bozkurt, Vahap Munyar, Şeref Oğuz, Jale Özgentürk, Olcay Büyüktaş Akça, İsmail Altunsoy, Emin Çapa, Ali Çağatay, Fikri Türkel, Zafer Özcan, Fikret Çengel, Celal Toprak, Atilla Kızıltan, İdriz Çokal, Mustafa Kemal Çolak, İbrahim Acar, Hasan Süel, Bahri Şahin." (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin