Başvuran herkes alıyor: 1500 lira yılbaşı yardımı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemeleri nasıl alınır? 12 ay boyunca verilen kira desteği 1500 liraya yükseldi işte başvuru şartları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere verilen desteklere her geçen gün yenileri ekleniyor. Gıda desteği, fatura desteği ve kira yardımlarından faydalanmak isteyen herkes bu yardımlara başvurabiliyor. Milyonlarca vatandaşa ödenen bu destekler ve kira yardımı nasıl alınır? Yardım başvuruları nereye yapılıyor? İşte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen desteklere başvuru şartları.

Google Haberlere Abone ol
Başvuran herkes alıyor: 1500 lira yılbaşı yardımı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemeleri nasıl alınır? 12 ay boyunca verilen kira desteği 1500 liraya yükseldi işte başvuru şartları

Türkiye'deki ihtiyaç sahibi aileler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen destek paketleriden yararlanmaya devam ediyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen gıda desteği, fatura desteği ve kira yardımının yanı sıra Bakanlık yeni destek programları da açıklamaya başladı.

Bakanlık tarafından ödenen yardım ve destek ödemelerine neredeyse her gün yeni bir kalem daha ekleniyor. Dar gelirli ailelere 12 ay boyunca verilen desteklere kira yardımı da dahil oldu. Peki Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kira yardımı nasıl alınır? 

 

12 AY DEVAM EDEN DESTEK

Dar gelirli ve ihtiyaç sahnibi ailelere devlet tarafından ödenen sosyal yardımlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından organize ediliyor. Maddi olarak destek verilen ailelere kira yardımı da yapılıyor. 12 ay boyunca devam eden destek ödemeleri 1500 liraya çıktı. 

Bakanlık tarafından yapılan destek ödemeleri ilden ile de farklılık gösteriyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kira yardımı almak isteyenler için bazı şartlar gerekiyor. İşte kira yardımı almak için gerekli olan şartlar: 

- Sigortalı olmama,
- Emekli aylığı, dul ve yetim aylığı almama,
- Mal varlığına sahip olmama, 
- Gelir testi sonucunda fakirlik sınırının altında bulunması, 
- Düzenli bir gelire sahip olmamak.

Başvuran herkes alıyor: 1500 lira yılbaşı yardımı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemeleri nasıl alınır? 12 ay boyunca verilen kira desteği 1500 liraya yükseldi işte başvuru şartları - Resim : 2

HANGİ İLDE DESTEK NE KADAR? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen kira yardımı ödemeleri ilden ile değişiyor. Hangi ilde ne kadar kira yardımı alınıyor sorusunu vatandaşlar merak ederken Bakanlık her şehir için ailelere farklı destek ödemeleri yapıyor. Büyükşehirlerde yaşayan ihtiyaç sahibi aileler küçük şehirlerde yaşayan ihtiyaç sahiplerinden daha fazla kira destek ödemesi alıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kira yardımı ödeneklerinin bazı şehirlerdeki örnekleri şöyle: 

- İstanbul, İzmir, Ankara: 1150 TL
- Antalya, Adana, Bursa, Konya: 1085 TL
- Mersin, Eskişehir, Sakarya, Erzurum: 995 TL
- Tokat, Zonguldak, Çanakkale: 905 TL
- Düzce, Şırnak, Yozgat: 810 TL
- Bolu, Bingöl: 715 TL

KİRA YARDIMI ALMA ŞARTLARI NE?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen kira yardımı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından alınan başvurular kapsamında ailelerin ihtiyaç sahibi olup olmadığı tespit edildikten sonra ödeniyor. 12 ay boyunca yapılacak olan kira yardımları hanedeki kişi sayısına göre değişiklik gösteriyor.

Başvurunun tamamlanmasının ardından vatandaşlar söz konusu tarihten ilk 15 gün içerisinde 1500 TL tutarında kira yardımı alabiliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödemeler banka hesaplarına ya da PTT şubelerinde yapılmaktadır.

KİRA YARDIMI BAŞVURU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kira yardımı başvurusu için vatandaşlar e-Devlet sistemi üzerinden işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Başvuru yapabilmek için TC kimlik numarası ve e-Devlet şiftesi olması yeterli. Kira yardımına nasıl başvurulur sorusunun yanıtı da şöyle: 

- T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifreniz ile sisteme giriş yapınız.
- Arama çubuğuna "Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması" yazmamız gerekiyor.
- Daha sonra karşınıza çıkan sayfada ilgili bölümleri doldurmanız yeterli olacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin