Başsavcılık yeni operasyonu reddetti ama gazetecilerin tweet'leri öyle demiyor!..

Yeni operasyon iddialarını Başsavcılığın reddetmesine rağmen gazeteciler gelişmeleri aktarmaya devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Başsavcılık yeni operasyonu reddetti ama gazetecilerin tweet'leri öyle demiyor!..

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yeni bir operasyonu başlattığı ancak emniyet ile savcılık arasında kriz yaşandığı iddia ediliyor.



Gazeteciler twitter hesaplarından emniyet müdürlerinin toplantı yaptığını, savcının gözaltı listesinde çok önemli isimlerin olduğunu bildiriyor. 



Gazetecilerin operasyon ile ilgili geçtiği bilgiler şöyle:



Akşam Gazetesi Haber Müdürü Özkan Tamirak: Savcılık 30 kişilik bir isim listesi belirledi...Şuan İstanbul'da görevli tüm emniyet müdürleri Vatan Caddesinde toplantı halinde...Emniyet bu gözaltı kararına uymamak için direniyor. Tam bir tayfun, kasırga...İstanbul valisi, Emniyet Müdürü ve yeni mali şube müdürü hakkında da soruşturma başlatıldı..." 



Fox TV Haber Müdürü Ercan Gün: Polisin savcının talimatına direnmesinin gözaltı listesindeki çok önemli isimler olduğu iddia ediliyor... Tam bir şoktayım...Listede çok öneli isimler var...Bir Erdoğan soyadı daha geçiyor...İddia çok büyük...İşe iddia edilen o isimler, Orhan Cemal Kalyoncu, Süleyman Karaman Adem Baştürk, latif topbaş, Abdullah Tivinikli..Cengiz Aktürk..Ankara Emniyet Müdürü'nün ekiplere gözaltının başlaması yönünde talimat verdiği iddia ediliyor.ASIL KRİZ ADLİYE'DE YAŞANIYOR...SAVCININ LİSTESİNİ BAŞSAVCILIK RET EDİYOR....İstanbul Emniyetin'de toplantı üstüne toplantı yapılıyor."



Yeni Şafak Gazetesi Muhabiri Cihan Apacık: Bilal Edoğan, Yasin El Kadı, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. İst Valisi, Emniyet Müdürü ve Mali Şube Müdürü hakkında örgüte yardım, delillerin karartılmasına neden olmak suçlamasıyla soruşturma açıldı. Savcılık saat 09:00'da B. Erdoğan hakkında Emniyet'e gözaltı talimatı verdi.Ancak işlem yapılmadı.İddiaya göre operasyon isimlere sızdırıldı.



Gazetecilerin twitter hesapların geçtiği yeni operasyon bilgileri doğrulatılmadığıdan haber kanalları yer vermiyor.









 © MEDYATAVA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin