Başsavcılık düğmeye bastı: Depremle ilgili yanıltıcı paylaşımlar ve fırsatçılar hakkında soruşturma başladı!

Yüzlerce kişinin yaşamını yitirdiği, binlerce kişinin de yaralandığı depremin ardından halk arasında endişe, korku veya panik yaratacak paylaşımlarla ilgili Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı düğmeye bastı. O paylaşımlar hakkında soruşturma başlattı. Depremin ardından bazı otobüs firmalarından ise ahlaksız hareket geldi. Deprem bölgesine yapılacak otobüs seferlerinde bilet fiyatlarını 2-3 kat artıran otobüs firmaları için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.

Google Haberlere Abone ol
Başsavcılık düğmeye bastı: Depremle ilgili yanıltıcı paylaşımlar ve fırsatçılar hakkında soruşturma başladı!

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerle ilgili halk arasında endişe, korku veya panik yaratacak paylaşımlara ilişkin soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, sosyal medya vasıtasıyla halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle yanıltıcı bilgiler paylaşıldığının görülmesi üzerine, soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Açıklamada, bu türden içeriklere yönelik araştırma ve tespit çalışmalarının, kolluk kuvvetleriyle irtibat halinde devam ettiği bildirildi.

AHLAKSIZ FIRSATÇILAR İÇİN SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da fırsatçılar için harekete geçildiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"06/02/2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremi fırsat bilen, AŞTİ de faaliyet gösteren bazı otobüs firmalarının bilet fiyatlarını 2-3 kat artırdığı, depremden etkilenen vatandaşların kullanımı için hayati öneme haiz battaniye başta olmak üzere bir çok eşyanın fiyatlarının ilgili satıcılar tarafından fahiş oranda artırıldığı yönünde gelen ihbarlar üzerine fiyatları etkileme, mal veya hizmet satımından kaçınma suçlarından Cumhuriyet Başsavcılığımızca inceleme başlatılmış olup, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube müdürlüğüne gerekli talimatlar verilmiştir."

EMNİYET: 63 HESAP TESPİT EDİLDİ

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), deprem sonrasında sosyal medya platformlarında provokatif paylaşımlarda bulunduğu tespit edilen hesap sayısının 63'e çıktığını bildirdi.

EGM'den yapılan açıklamada, "Siber Suçlarla Mücadele tarafından yapılan çalışmada; 06.02.2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş/ Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğündeki depreme ilişkin sosyal medya platformlarında, vatandaşlarımız üzerinde korku ve panik yaratmak amacıyla provokatif paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 63 hesap yöneticisinin tespiti yapılarak ilgili birimlere gönderilmiştir" denildi. 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin