Başörtüsü düzenlemesi... HDP, AK Parti'nin randevu talebini reddetti: Seçim manevrası

İktidar, başörtüsüne anayasal güvence için muhalefet partileri ile ikinci kez bir araya gelmeye hazırlanıyor. AK Parti Çarşamba günü İYİ Parti ile görüşecek. HDP'den ise "Randevu taleplerine olumlu cevap vermedik" açıklaması geldi. CHP ise İYİ Parti ile istişare ettikten sonra randevuya yanıt vereceklerini açıkladı. 

Google Haberlere Abone ol
Başörtüsü düzenlemesi...  HDP, AK Parti'nin randevu talebini reddetti: Seçim manevrası

AK Parti, anayasanın din ve vicdan hürriyetini düzenleyen 24'üncü maddesi ile ailenin korunmasını ve çocuk haklarını düzenleyen 41'inci maddesinde değişiklik öngören kanun teklifini muhalefete götürmeye hazırlanıyor.

AK Parti yönetimi bugün sabah saatlerinde, CHP, İYİ Parti ve HDP gruplarından randevu istedi.

İYİ Parti ile görüşmenin 11 Ocak Çarşamba günü yapılacağı belirtildi.

HDP: SEÇİM NEVRASI, OLUMLU CEVAP VERMEDİK

AK Parti'nin randevu talebinin ardından HDP'den açıklama geldi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen HDP Grup Başkan Vekili Hakkı Saruhan Oluç, atılan adımın özgürlükler sorununa çözüm üretemeyeceğini söyledi. 

HDP'nin başörtüsü ile ilgili sorununun geçmişte de bugün de olmadığını vurgulayan Oluç, "Bu adımı seçim manevrası olmaktan çıkarmanın yolunun bütün ayrımcılıkları ortadan kaldıracak düzenlemeler olduğunu, özellikle de Anayasanın 10'uncu maddesinde bir değişiklik yapılması gerektiğini söylemiştik. Manevradan çıkarılacak tutum bu olurdu. Ama bu konudaki önerilerimize cevap verilmedi. AK Parti grup yönetimi anayasa değişiklik teklifini görüşmek üzere çarşamba günü için bizden bugün bir randevu talebinde bulundu. AK Parti Grup Yönetimi ile anayasa değişikliği teklifi hakkında görüşmeme kararı aldık. Randevu taleplerine olumlu cevap vermedik. Elbette AK Parti Grup Yönetiminin diyalog çabalarını olumsuz görmüyoruz. Ancak iktidarın bizlere yönelik politikaları nedeniyle böyle bir görüşme zemininin ortadan kalktığını düşünüyoruz" diye konuştu.

CHP'DEN AÇIKLAMA

AK Parti'nin anayasa değişikliği teklifini görüşmek üzere siyasi partilerden istediği randevu talebine CHP'den de yanıt geldi.

AK Parti'den alınan bilgiye göre; CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AK Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin'in arayarak, randevu talebine, Millet ittifakı ortağı İYİ Parti ile istişare ettikten sonra yanıt vereceklerini söyledi. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin