Başkomiser maaşı ne kadar oldu. Temmuz 2023 başkomiser maaşı kaç TL'ye çıktı. Başkomiser nasıl olunur?

Başkomiser maaşı Temmuz 2023 memur ve emekli maaşının belli olmasıyla güncellendi. Memurlara enflasyon farkının yanı sıra 8 bin 77 TL'lik seyyanen zam yapıldı. Emekliler ise yeni dönemde yüzde 25 zam aldı. Bu kapsamda gözler başkomiser maaşlarına çevrildi. Peki başkomiser maaşı ne kadar oldu? Temmuz 2023 başkomiser maaşı kaç TL'ye çıktı? Başkomiser nasıl olunur? İşte 2023 güncel başkomiser maaşı.

Başkomiser maaşı ne kadar oldu. Temmuz 2023 başkomiser maaşı kaç TL'ye çıktı. Başkomiser nasıl olunur?

Başkomiser maaşına 2023 Temmuz itibarıyla zam geldi. Emniyet birimlerinde çalışan ve bulunduğu şubenin görevinden sorumlu olan başkomişerler 2023 Temmuz itibarıyla maaşlarını zamlı alacak.

5 Temmuz 2023 Salı günü açıklanan enflasyon rakamına göre haziran ayı enflasyon oranı yüzde 3.92 oldu. Bu kapsamda ilk 6 aylık enflasyon oranı yüzde 19.77 olarak kaydedildi. Enflasyon farkı ve seyyanen zam artışıyla memur maaşları da ortaya çıktı.

Peki başkomiser maaşı ne kadar oldu? Temmuz 2023 başkomiser maaşı kaç TL'ye çıktı? Başkomiser nasıl olunur? İşte 2023 güncel başkomiser maaşı.

TEMMUZ 2023 BAŞKOMİSER MAAŞI NE KADAR OLDU?

Başkomiser maaşı (3/1) 2023 Ocak ve Haziran döneminde 20 bin 873 TL olarak ödeniyordu. Son zamların ardından yapılan hesaplamada başkomiser maaşı 2023 Temmuz ve Aralık dönemi için 32 bin 626 TL'ye yükseltildi.

Bütün maaşlar Ocak 2024'te yeniden güncellenecek. Ocak 2024'te altı aylık enflasyon rakamlarının açıklanması ve yapılacak diğer değerlendirmelerin ardından memur, emekli, asgari ücretli maaşına zam gelecek.

Başkomiser maaşı ne kadar oldu. Temmuz 2023 başkomiser maaşı kaç TL'ye çıktı. Başkomiser nasıl olunur?

BAŞKOMİSER NASIL OLUNUR?

Başkomiser olmak için üniversitelerin lisans bölümünden mezun olmak gerekir. Ardından polislik eğitimi alınır ve bu eğitimi başarılı bir şekilde tamamlayan adaylar belirli sınavları geçtikten sonra başkomiser olabilir. Bunun için Polis Meslek ve Eğitim Merkezi ile birlikte Polis Meslek Yüksekokulunu bitirmek gerekir. Bu bölümleri okuyan polis memurları iki sene içinde komiser yardımcılığı sınavına girebilir.

Başkomiser olmak için Polis Meslek Eğitim Merkezi veya Polis Meslek Yüksekokullarını bitirmek gerekir. Sonrasında rütbe alınır ve öncelikle polis memuru olarak göreve başlanır. Ardından komiser yardımcısı ve komiser olunur. Daha sonra başkomiser olmaya hak kazanılır. 

Başkomiser olmak için polis hukuku, disiplin hukuku, silah ve ateş bilgisi, resmi yazışma kuralları, poliste uygulamalı durum eğitimi ve toplumsal olaylara müdahale gibi dersleri almak gerekir.

TEMMUZ 2023 POLİS MAAŞI NE KADAR OLDU?

Polis (8/1) maaşı 2023 Ocak ve Haziran döneminde 18 bin 235 TL olarak veriliyordu. Yapılan son zammın ardından polis memuru maaşı 29 bin 525 TL'ye yükseldi.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin