Baskın yapılan televizyonla ilgili flaş gelişme!

Yemen'de devlet televizyonunu işgal eden Husi Ensarullah Hareketi üyeleri, kurumdan çekildi.

Google Haberlere Abone ol
Baskın yapılan televizyonla ilgili flaş gelişme!

Yemen'de devlet televizyonunu işgal eden Husi Ensarullah Hareketi üyeleri, kurumdan çekildi.



Ülkede orduyla girdikleri çatışmaların ardından varılan anlaşmayla daha önce birçok resmi kurumu işgal eden Husiler, bazı kurumları yetkililere teslim etmeye başladı.



Bu çerçevede bir süredir Yemen Radyo ve Televizyon Kurumu'nda bulunan silahli Husi militanların, televizyon binasını askeri yetkililere teslim ettiği belirtildi.



Binaya askerlerle giren kurum yetkililer, incelemelerde bulundu. Çatışmalar sırasında hasar gören binada bazı kısımların tahrip olduğu ve kimi cihazların kullanılamaz hale geldiği görüldü.



Husilerin devlet televizyonuna girmesinin ardından Yemen TV'nin rutin yayını kesilmişti. Askerlerin TV kanalını kontrol altına almasıyla televizyonur rutin yayın akışının yeniden başladığı görüldü.



"Bazı kurumlar hala Husilerin elinde"



Öte yandan Başkent Sana'nın güneyinde Husi militanlarının arttığı, emniyet birimlerinin ise bazı bölgelerden çekildiği görülüyor. Yerel kaynaklar, Husilerin kentte çok sayıda hükümet, emniyet ve askeri kurumu hala elinde bulundurduğunu belirtiyor.



Aynı kaynaklar, yönetimle yapılan anlaşma öncesinde bir çok kuruma giren Husilerin, başkent Sana'da kontrol altına aldıkları askeri noktalardan ele geçirdikleri tank ile çeşitli araç ve teçhizatı Amran kentine götürdüğünü iddia etti.



Yemen'de yönetim ile başkent Sana'ya giren Husiler arasında 21 Eylül'de imzalanan anlaşmada, "3 gün içinde yeni hükumet kurulması, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin, hiçbir siyasi partiye üye olmayan birine başbakanlık görevi vermesi, petrol ürünlerine getirilen zammın düşürülmesi, Cumhurbaşkanlığına ayrılıkçı Güney Hareketi ve Husilerden birer yardımcı (müsteşar) atanması ve Husilerin başkent Sana'da kurduğu protesto çadırlarının kaldırılması" gibi maddeler yer alıyor. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin