Başkentte oturanlar dikkat. Acil uyarı geldi. Ankara için şiddetli hortum ve fırtına uyarısı! Belediye Başkanı Yavaş ve valilikten açıklama var

Meteoroloji 1 Haziran hava durumu raporunu yayımıştı. 5 günlük yeni rapora Ankara dahil 14 ile sarı kodlu uyarı yapıldı. Günlerdir olumsuz havanın esiri olan Ankara için bir uyarı da Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan geldi. "Yavaş, Değerli hemşerilerim; önümüzdeki 3 gün boyunca ve özellikle cumartesi günü meydana gelmesi beklenen son zamanların en yoğun fırtına ve hortum tehlikesine karşı tedbir almanızı önemle rica ederim" dedi. Bir uyarı da valilikten geldi.

Google Haberlere Abone ol
Başkentte oturanlar dikkat. Acil uyarı geldi. Ankara için şiddetli hortum ve fırtına uyarısı! Belediye Başkanı Yavaş ve valilikten açıklama var

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın güneyi, İç Ege ve Edremit Körfezi çevreleri, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, (Samsun hariç) Orta ve Doğu Karadeniz ve Bolu çevreleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İç Ege'nin doğusu, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısında yerel kuvvetli olması bekleniyor.

UYARILAR

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların İç Ege'nin doğusu, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısında yerel kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ANKARA'DA YAĞIŞA EK FIRTINA VE HORTUM UYARISI 

Ankara'da 3 gün boyunca olması beklenen fırtına ve hortuma karşı uyarı yapıldı. Özellikle cumartesi günü etkisini artıracak fırtına için tedbir alınması istendi. 

MANSUR YAVAŞ'TAN KRİTİK UYARI 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, fırtına ve hortuma karşı tedbirli olunmasını isteyerek, "Değerli hemşerilerim; önümüzdeki 3 gün boyunca ve özellikle cumartesi günü meydana gelmesi beklenen son zamanların en yoğun fırtına ve hortum tehlikesine karşı tedbir almanızı önemle rica ederim. Belediyemiz ilgili tüm ekipleri ile teyakkuz halinde olacaktır. İhbarlarınızı Başkent 153 hattından bize bildirebilirsiniz" dedi. 

Başkentte oturanlar dikkat. Acil uyarı geldi. Ankara için şiddetli hortum ve fırtına uyarısı! Belediye Başkanı Yavaş ve valilikten açıklama var

Meteoroloji Genel Müdürlüğü de bugün bazı bölgelerde görülecek kuvvetli yağışlara karşı uyardı. Yağışların, İç Anadolu'nun kuzeyi, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta ve Çorum çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiği, bu yüzden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksama, yağış anında kuvvetli rüzgar, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. 

VALİLİK DE UYARDI

Ankara Valiliğin'in Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nden alınan son verilere göre; yurdun batı kesimlerinde 2 Haziran 2023 Cuma günü görülecek gök gürültülü sağanak yağışların Ankara'da yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Başkentte oturanlar dikkat. Acil uyarı geldi. Ankara için şiddetli hortum ve fırtına uyarısı! Belediye Başkanı Yavaş ve valilikten açıklama var - Resim : 2

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin