Başkent yakınlarındaki silahlı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetmişti. Hayatını kaybedenlerin Türk olduğu ortaya çıktı. Yunanistan'daki olayla ilgili bir Türk yakalandı

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın Artemida banliyösünde dün yaşanan silahlı saldırıda hayatını kaybeden 6 kişinin de Türk olduğu ortaya çıktı. Yunan basını saldırganların da Türk olduğunu yazdı. Saldırıyla ilgili bir Türk’ün yalandığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Başkent yakınlarındaki silahlı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetmişti. Hayatını kaybedenlerin Türk olduğu ortaya çıktı. Yunanistan'daki olayla ilgili bir Türk yakalandı

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın Artemida banliyösünde dün düzenlenen silahlı saldırıda, 6 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırının detayları Yunan basını yazdı.

Yunan basınında yer alan haberlere göre, sahte Alman plakalı lacivert bir arabanın içinde bulunan 6 Türk, silahlı saldırıya uğradı. Saldırganların kurşun yağdırdıktan sonra kayıplara karıştığı belirtildi.

Saldırıda hayatını kaybeden 6 kişinin üzerinden sahte  Fransız kimliklerinin çıktığı belirtildi.  Yunan polisi olay yerinde 20 adet mermi kovanı buldu.

Polis ekipleri, olay yerinden araçla kaçan faillerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlattı.

BİR TÜRK YAKALANDI

Olayla ilgili olarak bir Türk vatandaşının Atina Havalimanında yakalandığı açıklandı.

Yunan polisi uyuşturucu kaçakçılığı yapan çetelerin arasındaki bir hesaplaşma olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Olayda öldürülen Türklerin aileleri ise Yunan makamlarından yakınlarının cenazelerini talep etti.

 "BARIŞ BOYUN'UN ADAMLARI" İDDİASI

ntv’nin Yunan basınına dayandırdığı habere göre, olayda ölen isimler arasında yer alan Doruk B. ve Oğuzhan H.'nin birkaç ay önce İstanbul'da polis takibinden kaçarak izini kaybettirdiği öne sürüldü.

Bu iki isim de, Türkiye'de bir dizi silahlı eyleme karışan ve İtalya'da firari olarak yaşayan suç örgütü elebaşı Barış Boyun'un yakın adamları olduğu iddia ediliyor.

Boyun'un uyuşturucu ticaretinde üstünlüğü ele geçirmek için İstanbul'da kurduğu motosikletli infaz çeteleri ve çalıntı araçlarla 103 eylem gerçekleştirilmişti.

Polis ekiplerince 14 Nisan'da şüphelilerin adreslerine yapılan eş zamanlı operasyonda 131 kişi yakalanmış, daha sonra yapılan baskında da 8 kişi daha gözaltına alınmıştı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin