Başkent Kiev'de çok büyük patlama. Reuters son dakika bilgisi geçti Ukrayna'nın başkentinde büyük patlamalar yaşandı. Putin saldırıları doğruladı

Reuters haber ajansı tarafından aktarılan son dakika haberine göre Ukrayna'nın başkentinde büyük bir patlama oldu. Ukrayna İçişleri Bakanlığı vurulan bölgede Zelenskiy'nin çalışma ofisinin de olduğunu bildirdi. Saldırılarda ilk belirlemelere göre 8 kişinin öldüğünü 24 kişi yaralandı. Putin de yaptığı açıklamayla saldırıyı doğruladı.

Google Haberlere Abone ol
Başkent Kiev'de çok büyük patlama. Reuters son dakika bilgisi geçti Ukrayna'nın başkentinde büyük patlamalar yaşandı. Putin saldırıları doğruladı

Reuters haber ajansı tarafından aktarılan son dakika haberine göre Ukrayna'nın başkentinde büyük bir patlama oldu. Ukrayna basınında yer alan haberlere göre başkentte 3-4 patlama meydana geldi. Patlamaların Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi'ne 1-2 kilometrelik mesafede olduğu belirtiliyor. 

Başkent Kiev'de çok büyük patlama. Reuters son dakika bilgisi geçti Ukrayna'nın başkentinde büyük patlamalar yaşandı. Putin saldırıları doğruladı

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e Rus güçlerinin füze saldırısında 8 kişinin öldüğü, 24 kişinin yaralandığı bildirildi. Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı, sosyal medyada yaptığı paylaşımda "Saat 08.45 itibarıyla Şevçenkivsk ilçesindeki bombardıman sonucu 8 kişi öldü, 24 kişi yaralandı, 6 araç alev aldı ve 15'ten fazla araç hasar gördü." bilgisini verdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, Rusya’nın haftalar sonra Ukrayna'nın başkenti Kiev’i hedef almasına sert tepki gösterdi.

BİZİ YERYÜZÜNDEN SİLMEYE ÇALIŞIYORLAR

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy "Malesef ölü ve yaralılarımız var. Lütfen sığınaklardan ayrılmayın" çağrısı yaptı. Zelenskiy, "Bizi yeryüzünden silmeye çalışıyorlar, evlerinde uyuyanları ve işe gidenleri öldürdüler. Malesef ölü ve yaralılarımız var. Lütfen sığınaklardan ayrılmayın" dedi.

Zelenskiy, ülkenin enerji alt yapısını hedef alan Rusya'nın panik yaratmaya çalıştığını belirterek, "İkinci hedefleri insanlardır. Bu hedefler özel olarak seçilmiştir." dedi.

Kliçko, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, Rus güçlerinin Kiev'in merkezini füzelerle hedef aldığını bildirdi. Kliçko "Başkent Rus teröristlerin saldırısı altında. Füzeler şehir merkezinde Şevçenkivsk ile Solomyan semtindeki yerlere isabet etti. Hava alarmı var ve dolayısıyla tehdit devam ediyor. Başkentin tüm sakinlerine hitap ediyorum; alarm sırasında sığınaklarda kalın. Acil bir ihtiyaç yoksa bugün şehre inmemek daha iyi." ifadelerine yer verdi.

Olay yerlerinde arama ve kurtarma çalışmalarının sürdüğünü aktaran Kliçko, "Kiev'in merkezi caddeleri kolluk kuvvetleri tarafından trafiğe kapatıldı, kurtarma hizmetleri çalışıyor." bilgisini verdi.

ÇAVUŞOĞLU TELEFONLA GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kiev'de yaşanan olaylar sonrası mevkidaşını arayarak konu ile ilgili bilgi aldı.

ZELENSKİY'NİN OFİSİ DE BÖLGEDE

Ukrayna İçişleri Bakanlığı da yaptığı açıklamada Zelenskiy'nin ofisinin bulunduğu bölgenin vurulduğunu duyurdu. Bakanlık, "Kiev'e atılan roketlerden biri güvenlik servislerinin bulunduğu sokağa düştü. Devlet Başkanı Zelenskiy'nin ofisi de bu bölge bulunuyor" açıklamasını yaptı.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik 24 Şubat'ta başlattığı saldırılar devam ederken Reuters'ın son dakika olarak servis ettiği haberine göre, sabah saatlerinde Kiev'de birden fazla kez patlama sesi duyuldu. İşte Kiev'den gelen son fotoğraflar.

Başkent Kiev'de çok büyük patlama. Reuters son dakika bilgisi geçti Ukrayna'nın başkentinde büyük patlamalar yaşandı. Putin saldırıları doğruladı - Resim : 2

UKRAYNA GENELKURMAY BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujniy de saldırı sonrası kritik açıklamalarda bulundu. "Rusya bu sabah 75 roket fırlattı, 41 tanesi hava savunmamız tarafından etkisiz hale getirildi" dedi.

Zelenskiy'den Rus güçlerinin füze saldırısı sonrası açıklama

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e ve diğer bölgelere, Rus güçlerinin füze saldırısı sonrası Devlet Başkanlığı Ofisi önünde çektiği videoyla açıklamada bulundu.

Başkent Kiev'de çok büyük patlama. Reuters son dakika bilgisi geçti Ukrayna'nın başkentinde büyük patlamalar yaşandı. Putin saldırıları doğruladı - Resim : 3

RUSYA SALDIRIYI DOĞRULADI

Rusya Devlet Başkanı Putin, bu sabah Ukrayna’nın enerji, askeri ve iletişim altyapısına yönelik uzun menzilli yüksek hassasiyetli silahlarla saldırı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin