Başkan Obama'nın iletişim direktörü Vodafone'un konuğu oldu!

Vodafone Türkiye'nin etkinliğine Dan Pfeiffer katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Obama'nın iletişim direktörü Vodafone'un konuğu oldu!

Vodafone Türkiyenin ev sahipliğinde bu yıl ilk kez düzenlenen Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi, tüm dünyada “dijital guru” olarak kabul edilen Beyaz Saray Eski İletişim Direktörü Dan Pfeiffer’ı konuk etti.



Zirvede konuşan Pfeiffer, Beyaz Saray’da uygulanan dijital stratejiyi anlattığı sunumuyla büyük ilgi gördü.



Pfeiffer, "Zamanımızı ve enerjimizi geleceğe yatırmazsak, geri kalırız. Gelecek için dijital strateji oluşturmalıyız. Dijital dönüşümü benimsediğimiz ölçüde başarılı olabiliriz" dedi.



Dijital Guru'dan siyasette sosyal medyanın püf noktaları



Bugün artık herkesin dijital dönüşümden geçtiğini ve ağlarla örülü bir dünyada yaşadığımızı belirten Dan Pfeiffer, şöyle konuştu:



"Eğer internete erişiminiz varsa, hikâyenizi yayınlayabilir, hatta dünyayı değiştirebilirsiniz. Günümüzde bilgi, her zaman, her yerde ve her formda bulunuyor. Kafa karıştırıcı görünse de yeni dünyadan korkmamak gerekiyor. Eğer dijital dönüşüme katılırsanız, yeni dünyada sizi bekleyen çok büyük fırsatlar var. Müşterilerinize hayal etmediğiniz kadar kolay ve hızlı ulaşabilirsiniz. Yeni dünyayı ve dijital dönüşümü kucaklamak lazım; aksi takdirde, başarısızlık kaçınılmaz. Obama’nın başkan olmasında gençlere yönelmesi ve onları seçim sürecine dahil etmesi büyük rol oynadı. İnterneti en yoğun kullanan grup olan gençlere ulaşmanın tek yolu ise dijital dönüşümden yararlanmaktı. Dolayısıyla, seçim kampanyamızın merkezinde dijital operasyonlar vardı. Biz geleceğe yatırım yaptık. Yeni teknolojilere inandık ve dijital bir strateji izledik. Bu stratejide de başarılı olduk. Başkan Obama sadece seçimi kazanmakla kalmadı, siyaset dünyasına da yeni bir disiplin getirdi. Hedefimiz, internet ile politikayı değiştirmekti. Böylece Obama, ABD tarihinde interneti kullanan ilk başkan oldu"



Obama’nın kampanyasından beş önemli ders



Başkan Obama’nın seçim kampanyası sürecinden çıkarılan derslere de değinen Pfeiffer, bu dersleri beş başlıkta topladı:



"En önemli ders, doğru kişileri işe almaktı.Seçtiğiniz kişilerin sadece bugünü değil yarını da anlaması lazım. İkinci ders ise gerçek olmak. Gerçek olmak derken risk almaktan bahsediyorum. Hedefiniz en yüksek internet trafiğine ulaşmak, en çok beğeni almak değil, mesajınızı aktarabilmek olmalı. Üçüncü ders, her bir sosyal platformun kendi diline sahip olduğunu düşünerek sizin de o dili konuşmanız. Dördüncü ders, iletişimin daha fazla önem kazandığını görmek oldu. Geçmişte iletişim tek yönlü bir sokak gibiydi, bugün ise çok yönlü. Artık, sokakta tek yönlü yürümüyorsunuz, insanlara konuşmuyorsunuz, insanlarla konuşuyorsunuz. İnsanlar artık böyle bir iletişimi bekler hale geldiler. Son olarak da kitlenizle duygusal bağ oluşturmak gerekiyor. Hepimiz geleceğimizi düşünüyoruz. Zamanımızı ve enerjimizi geleceğe yatırmazsak, geri kalırız. Bu toplantıya katılan herkese gelecek için dijital strateji oluşturmayı öneriyorum. Yaşadığımız çağ, bence inanılmaz bir çağ. Dünya gözümüzün önünde değişiyor. Ekonomimizin temellerini kökten değiştiriyor. Bu değişim çok hızlı. Dijital dönüşümün çok başındayız. İnovasyon ve başarı peşinde koşan birçok kişi de bunun farkında. Dijital dönüşümü benimsediğimiz ölçüde başarılı olabiliriz"



Obama’ya dijital strateji danışmanlığı yaptı



ABD Başkanı Barack Obama’ya en uzun süre hizmet eden danışmanlardan biri olan Dan Pfeiffer, iletişim, politika ve dijital strateji konularında Obama’nın kıdemli danışmanı olarak görev yaptı. Beyaz Saray’a milletvekili iletişim direktörü olarak giren, 2009’un sonunda iletişim direktörlüğüne yükselen, 2013’ün başlarında ise kıdemli danışman olarak atanan Pfeiffer, Beyaz Saray’da bulunduğu sürede, iletişim araçlarının dijital dönüşümü için Twitter, Facebook, Medium ve Instagram gibi sosyal medya kanallarını değerlendirdi. Ayrıca, Buzzfeed ve Vox gibi dijital platformlarda ilk kez Başkan Obama ile röportaj konseptini hayata geçirdi. Pfeiffer, daha önce de Başkan Yardımcısı Al Gore ve Senato Azınlık Lideri Tom Daschle gibi pek çok demokrat politikacı için çalışmıştı. Delaware doğumlu Pfeiffer, Georgetown Üniversitesi mezunu.



Öğleden sonra da dijital hayat konuşulacak



"Yarına hoş geldiniz” temasıyla düzenlenen Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi, birçok alanda dünyayı dijitalleştiren lider isimleri Türkiye’de ilk kez buluşturuyor. “Gelecek Burada”, “Keşfedin”, “Yarını Tasarlayın” ve “Fark Yaratın” ana başlıkları altında 13 farklı oturumda 18 konuşmacıyı ağırlayan zirvenin öğleden sonraki bölümünde, dijital hayata bağlanmanın yolları keşfedilecek ve geleceği tasarlamanın ipuçları sunulacak. Ayrıca, moda, sanat, müzik, mimari, spor alanlarında dijitalleşmenin etkileri ele alınacak. Bu bölümün dikkat çeken sunumları arasında, “Geleceğin Ajandası - 2020'de Dünya”, “Yarına Hazırım: Büyük Şirketler İçin Dijitalleşme Endeksi”, “2015'te Teknoloji Liderinin Ajandası Ne Olacak?”, “Dünyada Dijitalleşme Örnekleri”, “Robotların Dijitalleşme Deneyimi”, “Geleceği Bugünden Yaşayın” gibi konu başlıkları bulunuyor.



Finalde dijital defile ve parti var



Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi, Türkiye’nin ilk dijital defilesine de ev sahipliği yapacak. “Yaşamın Kaynağı” adlı defilede, ünlü tasarımcı Arzu Kaprol’un geleceğin tasarım kodlarını barındıran “Arzu Kaprol 2016 Kış Koleksiyonu” sunulacak. Zirve kapsamında ayrıca, Arzu Kaprol’un Vodafone mobil iletişim teknolojilerini de kullanarak hazırladığı, dört mevsim giyilebilir özel tasarım ceket de son yıllarda moda dünyasında hızla yaygınlaşan “işlevsel akıllı giyim” teknolojisinin Türkiye’deki ilk örneği olarak sergilenecek.



Geleneksel ve dijital sesleri harmanladığı sıradışı DJ’lik tarzıyla dikkat çeken Mercan Dede ise Arzu Kaprol’un dijital defilesi sonrasında gerçekleştirilecek partide katılımcılara keyifli anlar yaşatacak.



Akıllı ekranlardan izlenebiliyor



Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi için bir mobil uygulama da hazırlandı. App Store ve Google Play mağazalarından ücretsiz indirilebilen Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi mobil uygulamasıyla program akışı ve oturumlar akıllı telefonlardan takip edilebiliyor. Zirve ayrıca, www.dijitaldonusumzirvesi.com adresinden canlı olarak da izlenebiliyor.

 

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin