Başka Sinema'nın ilk belgeseli ‘Benim Çocuğum’

‘Benim Çocuğum’, Başka Sinema’nın Belgesel Gecesi’nde gösterilecek.

Google Haberlere Abone ol
Başka Sinema'nın ilk belgeseli ‘Benim Çocuğum’

Çocukları lezbiyen, gey, biseksüel, trans bireyler olan bir grup anne babanın hikayelerini konu alan Benim Çocuğum, Başka Sinema kapsamında bir kez daha sinema salonlarında.

 



Bugüne kadar 12.000'i aşkın kişi tarafından seyredilen filmin bir sonraki durağı Hollanda olacak. Film yakında DVD olarak da satışa sunulacak.

                                                                                                                            

Muhafazakâr, homofobik, transfobik bir toplumda bir yandan aile, bir yandan da aktivist olmanın ne anlama geldiğini yeniden tanımlayan yedi ebeveynin deneyimlerinin aktarıldığı Benim Çocuğum, Başka Sinema kapsamında bir kez daha sinemaseverlerle buluşacak. Yönetmenliğini Can Candan'ın, yapımcılığını Surela Film’in üstlendiği 82 dakikalık belgesel, 27 Kasım Çarşamba günü, bağımsız filmlerin dağıtımcısı M3 Film ve Kariyo & Ababay Vakfı işbirliğiyle bu ay hayata geçirilen Başka Sinema'nın ilk ‘Belgesel Gecesi'nde gösterilecek. Film, Beyoğlu Beyoğlu Sineması'nda 21:30'da, Kadıköy Rexx Sineması'nda 21:30'da, Altunizade Capitol Spectrum Sineması'nda 21:15'te, Ankara Büyülü Fener Kızılay Sineması'nda da 21:30'da izlenebilecek.  

 

Boston Türk Festivali Belgesel ve Kısa Film Yarışması’nda “En İyi Belgesel Seyirci Ödülü”, Selanik Uluslararası LGBTQ Film Festivali'nde "En İyi Film", 3. Filmamed Belgesel Film Festivali'nde "Jüri Özel Ödülü" alan Benim Çocuğum isimli uzun metraj belgesel, vizyon, forumlar, üniversite gösterimleri ve festivaller sayesinde bugüne kadar 12 binin üzerinde seyirciye ulaştı.  





Haberin devamı için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin