Basının karşısına böyle çıktı!

Afganistan'da milli ordunun operasyonu sonucu yakalanan Taliban komutanı Kabil'de gazetecilerin önüne çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol
Basının karşısına böyle çıktı!

Afganistan'da milli ordunun operasyonu sonucu yakalanan Taliban komutanı Mevlevi Fazl Akber, başkent Kabil'de düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin önüne çıkarıldı. Akber'in gözleri kapalı gazetecilerin önüne çıkartılması ise dikkat çekti.



Afganistan'ın güneybatısındaki Nimruz ve doğusundaki Nuristan vilayetlerinde milli ordunun operasyonu sonucu aralarında Taliban döneminin Nimruz Valisi Mevlevi Abdul Raşit ve Taliban komutanı Mevlevi Fazl Akber ile toplam 7 Taliban'ın tutuklandığını bildirdi.



Afganistan İçişleri Bakanlığı basın sözcüsü Sıddik Sıddiki, düzenlediği basın toplantısında, Taliban döneminin Nimruz Valisi Raşit'in tutuklandığını aktarırken, şahsin fotoğrafını basına gösterdi. Ayrıca yakın zamanda başkent Kabil'e getirileceğini ifade etti.



Grubun intihar saldırılarını organize ettiğini, yol kenarlarında bombaların yerleştirilmesinde faaliyet gösterdiklerini aktaran Sıddiki, şahısların 940 kilo uyuşturucu ile birlikte yakalandıklarını ifade etti.



Sıddiki, Nuristan vilayetinde tutuklanan Mevlevi Fazl Akber'in ise ülkenin doğusundaki terörist faaliyetleri organize ettiğini ve Pakistan'daki Taliban lideri ile direkt irtibatta olduğunu açıkladı. Akber ayrıca basın toplantısı sırasında gözü kapalı salona getirilerek, gazetecilere gösterildi. (Cihan)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin