Basında 'olay'! Gazeteciler genel kurula katılamadı

Olay Medya, BGC'ye üye tüm çalışanlara uyarı yazısı gönderdi.

Google Haberlere Abone ol
Basında 'olay'! Gazeteciler genel kurula katılamadı

Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC)'nin 6 Şubat 2015 tarihinde yapılan olağan genel kurulu, Cavit Çağlar'ın sahibi olduğu yerel medya kuruluşu Olay Medya'nın yöneticileri tarafından engellenmeye çalışıldı.



BGC'ye üye tüm çalışanlara uyarı yazısı gönderilerek genel kurula katılmama kararı alındığı tebliğ edildi. Olay Medya Yönetimi ayrıca genel kurula sabahın erken saatlerinden itibaren kamera göndererek, katılan olup olmadığının görüntülü tespitini yaptırdı. 



Bursa Gazeteciler Cemiyeti'nin Genel Kurul'unu engelleme çabaları, 5 Şubat Perşembe günü saat 14.08'de çalışanların elektronik postalarına gelen uyarı mesajıyla başladı. Uyarı mesajında, "6 Şubat 2015 (yarın) Bursa Gazeteciler Cemiyet Genel Kuruluna, Olay Medya Grubu olarak katılmama kararı alınmıştır. Konuyu bilgilerinize önemle sunarız. OLAY MEDYA YÖNETİMİ" denildi.



Edinilen bilgiye göre Olay Medya çalışanlarına iç yazışma aracı olarak kullanılan olayduyuru@olay.com.tr adresine gönderilen mesajdan tedirgin olan BGC üyesi Olay Medya çalışanlarının büyük çoğunluğu, "kongreye katılacak olanların iki kamera ile tek tek belirleneceği ve işlerine son verileceği" iddialarını da öğrenince BGC kongresine katılmadı. 



Kongre sabahı erkenden görevlendirilen bir kameraman, kongrenin yapılacağı Basın Kültür Sarayı'ndaki Uğur Mumcu Etkinlik Salonu'na giderek, kamerasını 'hazirun listesinin imzalandığı masaları görecek şekilde' yerleştiren ve kongreye katılanları tek tek kaydeden görevli, çoğunluğun sağlanmasının ardından salona geçti. Salonda da her yeri görecek bir noktaya mevzilenen Olay Televizyonu kameramanı, katılımcıların tamamını kayda aldı. 

 

Baskıların sonucunda Olay Medya'da görev yapan Bursa Gazeteciler Cemiyeti üyelerinin büyük çoğunluğu genel kurula gidemedi.



Genel Kurul'a katılmak için her şeye rağmen sabahın erken saatlerinde Basın Kültür Sarayı'na giden birkaç Olay Medya çalışanı ise, kapıda BGC görevlileri tarafından içeride kamera ile tespit yapıldığı konusunda uyarıldı. BGC Başkanı Nuri Kolaylı, kongreye katılmak için ısrar eden az sayıdaki Olay çalışanına, "Arkadaşlar hiç birinizin işsiz kalmasını istemiyorum. Çoğunluğu büyük bir farkla sağlıyoruz. İçerde Olay TV kamerası tespit yapıyor. Yöneticilerinizle karşı karşıya gelmenizin kimseye yararı olmayacak. Manevi desteğiniz her şeyden önemli" mesajı göndererek, olası üzücü gelişmeler yaşanmasını önledi. Böylece Bursa Gazeteciler Cemiyeti genel kurulu, Olay Medya çalışanları katılmadan yapıldı ve kimse işsiz kalmadı. 



Basında 'olay'! Gazeteciler genel kurula katılamadı



Basında 'olay'! Gazeteciler genel kurula katılamadı - Resim : 2,



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin