Basına konuştu, gözaltına alındı!

Üsküdar Belediyesi’nin inşası devam eden çok amaçlı binasının istinat duvarının çökmesi sonucu mağdur olan Naim Çelik, basın mensuplarına konuştuğu için polis tarafından karakola götürüldüğünü iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Basına konuştu, gözaltına alındı!

Sabah saatlerinde Üsküdar Belediyesi'nin çok amaçlı binasının istinat duvarında çökme olmuş, bazı gecekondular yıkılmış, güvenlik amacıyla bazı binalar da boşaltılmıştı. Çökme sonucu mağdur olan Naim Çelik isimli vatandaş, basın mensuplarına konuyla ilgili bilgi verdiği için gözaltına alındığını söyledi. Çelik, gözaltına alınıp karakola götürüldüğünü ve burada kötü muameleye maruz kaldığını belirtti. 



Yaşadıklarını anlatan Çelik, "Saat 04.15 sıralarında büyük bir sarsıntı ve sesle uyandım. O sarsıntıyı deprem oluyor zannettim. İlk önce annemi dışarı çıkardım. Ondan sonra bağırmaya başladım. Deprem gibiydi, dışarıdan doğalgaz kokusu geliyordu" dedi. 



Olayla ilgili basın mensuplarına bilgi verdiğini söyleyen Çeklik, "Kameraları evimin önüne getirirken beni gözaltına aldılar. Çevik kuvvet tarafından Doğancılar Polis Karakolu’na götürüldüm. Burada, 'neden kamaraları getirmişiz, neden kameralara söylemişiz, neden yıkılan yerleri kameralara göstermişiz', bu bağlamda mağdur durumdayım. Şu anda evime kardeşlerimi, annemi ve babamı sokamıyorum. En ufak sarsıntıda o sarı bina yıkılacak. Gerekenin yapılmasını Başbakanımızdan, Cumhurbaşkanımızdan ve milletvekillerinden arz ediyorum" diye konuştu. 



Olay yerine gelerek mağdur vatandaşlara destek veren CHP Milletvekili Mahmut Tanal da "Buradaki vahametin boyutunu halka anlatma, bilgilenme ve öğrenme hakkı için mücadele ederken, teşekkür edilmesi gerekirken, bunun karşılığına karakola alınıyor. Kötü bir muameleyle karşı karşıya kalınıyor. Bu zihniyeti de kınıyoruz" ifadelerini kullandı. (Cihan)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin