Basına getirilen yasağın uygulaması çabuk başladı! Gazeteciler eşyalarını bile toplayamadılar

"Emniyet binalarına gazeteci girişi yasağı" hemen uygulamaya kondu.

Google Haberlere Abone ol
Basına getirilen yasağın uygulaması çabuk başladı! Gazeteciler eşyalarını bile toplayamadılar

03.32'de haber merkezlerine bildirilen emniyet binalarına 'gazeteci girişi yasağı' hemen uygulamaya kondu. Bu sabah İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki binasına giden haberciler işbaşı yapamadı. Kapıda görevli polisler gazetecilere binaya giremeyeceğini bildirdi.



BUGÜN EŞYALARI TOPLAMAYA DA İZİN YOK



Kapıda durdurulan habercilerin bazı özel eşyalarını almak için giriş talebi de geri çevrildi. Gazetecilere bu taleplerinin yarın karşılanacağı söylendi. Habercilerden, çok uzun yıllardır onlara tahsis edilen, Emniyet teşkilatının efsane binası Sansaryan Han'daki basın odasınında boşaltılması istendi. 



Emniyetteki basın odalarının resmi bir yazıyla duyurulup kapatılması ve habercilere giriş yasağı uygulamasının bir 'ilk' olduğu belirtiliyor. 12 Eylül dahil, Emniyet'teki basın odalarının darbe dönemlerinde bile kapatılmadığı ifade ediliyor.



ŞUBELERE GİRİŞ ZATEN YASAKTI, ODALAR BASIN AÇIKLAMALARI İÇİN



Şu anki uygulamaya göre de gazetecilerin, soruşturmaların sürdüğü şubelere girişi mümkün değil. Girişler ya randevu ya da basın açıklamaları nedeniyle duyurulan davetle yapılıyordu. Haberciler, kaldırıldığı bildirilen odaya gelen davetle şubelere girebiliyordu. 



Türkiye'nin gündemini meşgul eden önemli olaylar ve bazı soruşturmalarda, gazetecilere yönelik daha sıkı, ama kısmi ve geçici kısıtlamalarla karşı karşıya kalınıyordu. Bu dönemlerde söz konusu binalara haberci giriş çıkışı istisnasız yasaklanıyordu. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin