Basına demeç verdi, terör örgütüne üyelikle suçlandı

Sarısülük ailesinin avukatı Kazım Bayraktar ile basın açıklamalarına katılan 10 kişi hakkında açılan soruşturmada polisin fezlekesi şoke etti.

Google Haberlere Abone ol
Basına demeç verdi, terör örgütüne üyelikle suçlandı

Gezi eylemleri sırasında Ankara’da polis memuru Ahmet Şahbaz’ın açtığı ateşle öldürülen Ethem Sarısülük’ün ailesinin avukatı Kazım Bayraktar ile duruşmalardan sonraki açıklamalara katılan 10 kişi hakkında, “terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla soruşturma açıldı. Soruşturmaya ilişkin polis fezlekesinde, ölmeden önce hakkında herhangi bir soruşturma veya dava olmayan Ethem Sarısülük ile ilgili olarak, “terör örgütü üyesi” denilmesi dikkat çekti. Avukat Bayraktar’ın duruşmalardan sonra yaptığı açıklamalar ve “basına demeç” vermesi de terör örgütü üyeliği suçuna delil olarak gösterildi.



Basın demeci delil gösterildi



Bayraktar ve diğer kişiler ifade vermek üzere Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne çağırıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda yürütülen soruşturma için Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan 5 Haziran 2014 tarihli polis fezlekesinde 10 kişiye yöneltilen, “terör örgütü üyeliği” suçlamalarına “kanıt” olarak Sarısülük davasında adliye önünde yapılan basın açıklamasına katılmak ilk sırada yer aldı. Haberin devamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin