"Basına baskı ve sansüre bir yenisi daha eklendi"

TGS, Nokta dergisinin toplatılmasını kınayan bir açıklama yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
"Basına baskı ve sansüre bir yenisi daha eklendi"

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bir şehit cenazesinde selfie yaparken resmeden bir kapakla çıktığı için toplatılan ve yazı işleri müdürü gözaltına alınan Nokta Dergisi'ne destek amacıyla bir mesaj yayınladı.



Kapağın Erdoğan'ın söylemini eleştirdiğini ve eleştirinin bir hakaret olmadığını belirten TGS açıklamasında şu ifadelere yer verdi:



Basına uygulanan baskı ve sansüre bir yenisi daha eklendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bir asker cenazesinde "şehitliğin sevinç duyulacak ve mutlu olunacak bir şey olduğu" söylemini eleştiren bir kapakla çıkan Nokta Dergisi, polis tarafından basılarak toplatıldı. 



İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği yazıda, Nokta Dergisi kapağının Cumhurbaşkanına hakaret içerdiği için toplatılması, Twitter hesabının erişime engellemesi gerektiği görüşünü belirtti. Bu yazı üzerine İstanbul Cumhuriyet Savcısı emniyetin talebine olumlu cevap vererek kararı onayladı.



Unutulmamalı ki, hiciv ve eleştiri hakaret değildir. Hakaret bir yayının toplatılması için kullanılamaz. Bu sebeple kapatma gerekçesi olarak karara el yazısı ile terör örgütü propagandası eklenmiş. Bu olay bize İfade özgürlüğünün çok ciddi biçimde engellendiğini göstermekte. Türkiye Gazeteciler Sendikası olarak, bu baskını yapanları ve anlayışlarını kınarken, Nokta Dergisi’nde çalışan arkadaşlarımıza, yanlarında olduğumuzu bildiriyoruz.



Nokta dergisinin Yazı İşleri Müdürü gözaltına alındı



Nokta Dergisi'nin Genel Yayın Yönetmeni Medyatava'ya konuştu



Nokta Dergisi'nden açıklama


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin