Basın yasağı meclis gündeminde: 'Sansürün amacı nedir?'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İstanbul Emniyeti'ndeki basın odasına gazetecilerin girişinin yasaklanmasını Meclis gündemine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Basın yasağı meclis gündeminde: 'Sansürün amacı nedir?'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İstanbul Emniyeti'ndeki basın odasına gazetecilerin girişinin yasaklanmasını Meclis gündemine taşıyarak, "Bu yasağın gerekçesi nedir? Bu karar bir sansür müdür?" diye sordu.



Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, bu yasağın gerekçesinin açıklanmasını istedi.



Bu kararın bir sansür olup olmadığını öğrenmek isteyen Tanrıkulu, şöyle dedi:



"Alınan bu karar gazetecilerin ve dolayısıyla halkın gerçekleri öğrenme ve bilgilenme hakkını nasıl etkileyecektir?



Bu uygulama ile gazetecilere, "bilgi almayacaksın, halka duyurmayacaksın' emri mi verilmektedir?



Bu karar ile "hangi bilgiyi verirsem onu kullanacaksın' mı denmek istenmektedir?



Yolsuzluk operasyonunda, bakan çocuklarının da tutuklanmasının ardından hükümet; polisleri, savcıları görevden almıştır. Bu uygulama ile görevden alma kararlarının bir devamı olarak hükümet karşıtı olabilecek sesler mi kesilmek istenmektedir?



Bu uygulama, Anayasamızın temel hak ve özgürlükleri içinde yer alan vatandaşın bilgi edinme hakkını nasıl etkileyecektir?



Basın özgürlüğü ve halkın haber alma hakkını açıkça ve ağır şekilde ihlal eden bu kararla hükümetinizi doğrudan etkileyen bir soruşturma hakkında sansür uygulanmasının amacı nedir?



Sürekli özgürlük diyen fakat her alanda sürekli yasaklar getiren hükümetinizin rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında sansür uygulanması sonrasında suçu ikrar etmek dışında getirmeyi düşündüğünüz diğer yasaklar nelerdir?



Devam eden rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında haber yapılmaması ve yapanların hükümetiniz döneminde çokça yaşandığı gibi işten çıkartılması yönünde telkin ve baskılarınız olduğu yönündeki iddialar doğru mudur?



Zaten basın özgürlüğünde 159'ncu sıralara kadar geri götürdüğünüz Türkiye'de sansür ve baskı uygulamalarını arttırmaktaki amacınız Türkiye'yi 179 ülke arasında son sıraya yerleştirmek midir?" ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin