Basın ve edebiyatın 90'lık delikanlısına saygı

“Ustalara Saygı” toplantıları kapsamında basın ve edebiyat dünyasının çınarına saygı gecesi düzenleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Basın ve edebiyatın 90'lık delikanlısına saygı

Beşiktaş Belediyesi’nin sekiz sezondur düzenlediği “Ustalara Saygı toplantıları, 25 Şubat Pazartesi akşamı, basın ve edebiyatın çınarlarından Hıfzı Topuz için gerçekleştirilecek. Nazım Hikmet Vakfı’nın katkılarıyla Faruk Şüyün tarafından hazırlanan etkinlik, saat 20.00’den itibaren Akatlar Kültür Merkezi’nde izlenebilecek.



Sunuculuğunu Tuna Egemen’in üstleneceği etkinlikte, 1947’de girdiği basın camiasına çeşitli unvanlarla yıllarca hizmet veren, yurtdışında yaptığı çalışmalarla Türkiye'nin Batı’ya dönük yüzlerinden biri olan, son dönemlerde ürettiği kitaplarla da edebiyatseverlerin beğenisini toplayan Hıfzı Topuz’u dostları seyircilere yakından tanıtacak.



Hıfzı Topuz için hazırlanan “Ustalara Saygı” toplantısına; Aysel Aziz, Dilek Özkan, Doğan Cüceloğlu, Erdoğan Teziç, Hayrettin Karaca, İlhan Gülek, Kıymet Coşkun, Meltem Sarıyer, Mustafa Mutlu, Leman Erdemli, Nâzım Alpman, Necati Zincirkıran, Neslihan Yargıcı, Oktay Ekinci, Öner Yağcı, Suat Arıkan ve Üstün Akmen konuşmacı olarak katılacak. 



Karabey Aydoğan’ın ustanın sevdiği Nazım Hikmet şiirlerini ve Ruhi Su türkülerini sazıyla yorumlayacağı gecede, Nazım Alpman’ın hazırladığı Hıfzı Topuz belgeselinden de bir bölüm seyircilere sunulacak.



“Ustalara Saygı” toplantıları, 4 Mart’ta geleneksel Dünya Kadınlar Günü etkinliği “Çağdaş Kibeleler” ile devam edecek. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin