Basın toplantısında taraftar krizi!

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'ın değerlendirme toplantısında, basın mensupları ile taraftarlar arasında tartışma çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Basın toplantısında taraftar krizi!

Basın toplantısına giren taraftarlara dışarı çıkması yönünde uyarıda bulunan basın mensupları ile taraftarlar arasında ağız dalaşı yaşandı. Kısa süreli tartışmanın ardından taraftarların birçoğu dışarı çıkarken, 3-4 taraftar basın toplantısını izlemeye devam etti.

 

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, kulüp binasında haftalık değerlendirme toplantısını yaptı. Toplantının başlamasından kısa bir süre sonra Mersin İdmanyurdu'nun bazı taraftarları toplantıya girdi. Bunun üzerine taraftarları dışarı çıkması yönünde uyaran basın mensupları ile taraftarlar arasında tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmada taraftarlar ile basın mensupları ağız dalaşı yaşadı. Rıza Çalımbay ile kulüp yöneticilerinin araya girmesi ile tartışma çok büyümeden sona ererken, taraftarlarının birçoğu dışarı çıktı. Ardından basın toplantısına devam eden Rıza Çalımbay, sahalarının en az 3,5 ay süre içerisinde tamamlanmamış olmamasının, kendileri için büyük bir dezavantaj olduğunu söyledi. Tevfik Sırrı Gür Stadyumu zeminini, en kısa sürede yapmaya çalıştıklarını belirten Çalımbay, "Çünkü lige baktığımızda ilk yarı en çok deplasman maçı yapan takım biziz. 9 deplasman maçımız var. Üstüne üstlük birde biz 3-4 maç böyle aksilik yaşarsak bu olur bize 13-14 maç deplasman. Bu da hiç iyi olmaz" dedi.

 

"ANTALYA'DA KESİNLİKLE OLMAZ"

 

Mersin İdmanyurdu'nun, Çaykur Rizespor maçını Antalya'da oynayacak yönünde gelen bir soruya da cevap veren Çalımbay, "Bu kesinlikle olmaz. Ben bunu yönetime de söyledim ve böyle bir şeyin olması mümkün değil. Çünkü bizim her şeyden önce buradaki taraftarlarla beraber olmamız gerekiyor. Taraftarla beraber olmamız içinde kendi sahamızda ki bir maçı tamam, dışarıda oynayacağız ama bu maçı alıp da tabi uzak, taraftarın 8 saatte gelebileceği bir yere vermeleri mümkün değil. Bizim bunu kabul etmemiz mümkün değil. Bizim tek hedefimiz maçımızı Tarsus'ta oynamak. Bizim için en yakın yer Tarsus. Tarsus olmasa Gaziantep'i var, Adana'sı var, Kayseri var. Bunlardan bir tanesinde oynarız. Passolig ile ilgili kulübümüz zaten bütün cezayı da göze aldı. Bizim için önemli olan puan ve puanlar kazanmamız gerekiyor" diye konuştu.

 

"TOLGA ÖZKALFA MAÇI İPTAL ETSEYDİ ÇOK BÜYÜK TAKDİR KAZANIRDI"

 

Sahalarının olmaması ve dışarıda oynamak zorunda kalmalarının çok büyük bir dezavantaj olduğunu vurgulayan Çalımbay, "Bizim bunu avantaja çevirmemiz gerekiyor. O yüzden her şeyden önce şu saha işini mutlaka bize yakın bir yerden çözmemiz gerekiyor. Tesisimizdeki sahamızda bakıma giriyor. Bizim böyle sıkıntılarımız var. Yoksa Beşiktaş maçında kötü oynamadık ama ne olursa olsun o maçı bizim iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyordu. Maçın başında ben hakemlere söyledim, maçı iptal edelim diye. Çünkü gitgide saha kötü oluyordu. Hakemler ancak iptal konusunda kararsızdı. Eğer hakem Tolga Özkalfa kaptanları toplayıp o maçın durumunu söyleseydi, iptal etseydi, Tolga Özkalfa çok büyük takdir kazanırdı. Çünkü her şeyden önce futbolcunun sağlığı önemli. Biz bu maçta bir oyuncumuzu kaybettik. Beşiktaş bir oyuncusu kaybetti. Biz ondan önce oynadığımız Adanaspor maçında 2 oyuncumuzu kaybettik. Yani sağlık açısından da önemliydi. Tabi artık bizim bu olumsuzlukları artıya çevirmemiz gerekiyor. Bazı şeyleri kabul etmemiz gerekiyor. Önümüzde bir 10 günlük kampımız var. O kampın ardından da direk İstanbul'a geçeceğiz" şeklinde konuştu.

 

"SAHAYI KAYBETTİK"

 

Beşiktaş maçının oynanmasında yönetimin suçunun olmadığını da belirten Çalımbay, "Stada bakan arkadaşlar, sahanın yüzde 80 yüzde 90 maça hazır olacağını söyledi. Bu sahada kesinlikle hiçbir aksi bir şeyin olmayacağını ve Beşiktaş maçından sonra sahaya bir şey olmayacağını söylediler. ‘21 günlük bir ara var’ dediler ve sahayı çok iyi yapacaklarını’ söylediler. Ama maalesef saha umduğumuzdan daha kötü oldu. Yani sahayı kaybettik. Bu hata çimcilerin hatası bence. Bana göre Türkiye'nin en güzel statlarından bir tanesi gerçekten mükemmel bir stat. Ancak zemini de şu anda Türkiye'deki en kötü zeminden bir tanesi, belki de en kötüsü. Bir kere sağlık açısından çok kötü bir yer. Mersin'de bizi şok eden şey kentte tesisin olmaması. Yani Türkiye'nin en eski kulüplerinden bir tanesinin maalesef böyle güzel çim sahaları olan, takımın kampa girebileceği bir yerin olmaması bizi üzdü. Ancak yapacak bir şey yok. Bizim bu şartlarda da gereken her şeyi yapacağız. Tevfik Sırır Gür Stadyumu, Bursaspor maçına yetiştirilmeye çalışılıyor. Belki Bursaspor maçı da olmayabilir ancak yüzde 99 orayı Bursaspor maçına yetiştireceğiz" ifadelerini kullandı. (İHA)



"Basın toplantısında taraftar krizi!" Galerisine Göz At


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin