Basın toplantısına seçim kurulu engeli

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel'in Doğu Garajı Nekropol Alanı Projesi için yapacağı basın toplantısı engele takıldı.

Google Haberlere Abone ol
Basın toplantısına seçim kurulu engeli

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel'in Doğu Garajı Nekropol Alanı Projesi için yapacağı basın toplantısına, CHP ve MHP'nin İlçe Seçim Kuruluna yaptığı başvuru üzerine izin verilmedi.



Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Nekropol Alanı Projesi'nin yürütüldüğü Doğu Garajı alanında incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından daha önceden basın toplantısı yapılacağı açıklanan alana gelen Türel, Muratpaşa Seçim Kurulunun, seçim yasakları kapsamında bu toplantının yapılmasına izin vermediğini söyledi. Türel, basın mensuplarını AK Parti Muratpaşa Teşkilatına davet etti.



Başkan Türel, teşkilatta yaptığı konuşmada, CHP ve MHP il teşkilatlarının, düzenleyeceği basın toplantısının seçim yasaklarına aykırı olduğu gerekçesiyle İlçe Seçim Kuruluna başvurduğunu anlattı. İlçe Seçim Kurulu'nun da başvuru üzerine toplantı yapmalarına izin vermediğini belirten Türel, CHP ve MHP'nin yaptığı itirazı "demokrasi adına büyük bir ayıp" diye nitelendirdi.



Seçim Kanunu'nun, son 10 günü içeren faaliyetler konusundaki düzenlemelerinin, sadece açılış ve törenleri kapsadığına işaret eden Türel, Doğu Garajı'nda açılış ya da tören yapmayacaklarını, basın mensuplarıyla kahvaltılı bir sohbet düzenleyeceklerini belirtti.



"Bizi susturamazlar"



Sadece teknik bilgiler içeren bir basın toplantısı yapmayı planladıklarını anlatan Türel, şöyle konuştu:



"Eğer yaptıklarımız içerisinde suç teşkil edecek bir husus varsa cumhuriyet savcılıkları bunun içindir. Giderler, savcılıklara suç duyurusunda bulunurlar, biz bir kusur işlemişsek elbette onun da cezasını öderiz. Bundan da korkmayız, bundan da çekinmeyiz."



Bir basın toplantısının engellenmesiyle hayatında ilk kez karşılaştığını ifade eden Türel, "Biz Antalyamız için, ülkemiz için, milletimiz için kefenimizi giyip yola çıktık, bizi korkutamazlar, bizi susturamazlar, onlar istedikleri kadar çabalasınlar" dedi. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin