Basın terörü anlamak için Orhan Pamuk kitabı önerdi!

Tayland'da Türkiyeli turistlerin şüpheli olarak incelendiği tapınak saldırısında medya 'Kar' romanını önerdi.

Google Haberlere Abone ol
Basın terörü anlamak için Orhan Pamuk kitabı önerdi!

Tayland polisi, başkent Bangkok’ta 20 kişinin ölümüne sebep olan saldırıyla ilgili Türkiye vatandaşlarına yönelik inceleme başlattıklarını duyurdu. Polisin, Eravan Tapınağı’nı hedef alan saldırıdan 15 gün önce ülkeye giriş yapan Türkiye vatandaşlarının fotoğraflarının incelendiği açıklandı.



'KAR' KİTABI KAYNAK GÖSTERİLDİ



20 kişinin öldüğü olay ülkedeki en büyük saldırı olurken teröre yabancı Tayland’da şaşkınlık yaşanıyor. Saldırıyı üstlenen olmazken, Tayland basını ülkenin 109 Uygur’u Çin’e iade etmesi nedeniyle Bozkurtların öfkesini çektiğini hatırlatıyor. İngilizce yayın yapan Nation gazetesi ise, ‘Türk terörü için bir rehber’ başlıklı bir yorum yazısı yayınladı. Yazıda, Türkiye’deki terörü anlamak için kaynak olarak Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk’un romanı “Kar” gösterildi.



Christopher Woodman imzalı yorum yazısında “Bozkurtlar denilen karanlık Türk grubunun Eravan Tapınağı saldırısının ardında olabileceği gerçeği dikkatle incelenmeli. Türk terörizmine giriş olarak ‘Kar’ı öneriyorum. Pamuk tüm varlığı ile şiddete karşı çıkıyor ama dünyanın; etnik grupların yüzyıllardır birbirini öldürdükleri, işkence yaptıkları ve bizim birçoğumuzun hayal bile edemeyeceğimiz seviyedeki yerinden etmelerin yaşandığı bir köşesinde yaşıyor." denildi.

 



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin