Basın sözcülerinin yeni işi

Sivas Adliyesi'nde, basın sözcülüğü uygulaması başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Basın sözcülerinin yeni işi

Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, basın mensuplarının adli konularda haber almada sıkıntı yaşamaması, kaynağından, doğru ve hızlı şekilde bilgi alabilmesi için basın sözcülüğü uygulamasının başlatıldığını bildirdi.



İrcal, yaptığı yazılı açıklamada, basın sözcülüğünün gazetecilerin işlerini yapmalarını daha da kolaylaştıracağını belirtti.



Uygulama kapsamında adliye sarayının birinci katında bulunan bir odanın basına tahsis edildiğini aktaran İrcal, Sivas Adliyesi Denetimli Serbestlik Müdürü İsmail Aslan’a veya müdürlük personeline müracaat edilmesi ve bilgi istenen hususların bildirilmesi halinde, yazılı gerekirse sözlü olarak basın açıklaması yapılabileceğini kaydetti.



Doğru haberin kaynağından hızlı şekilde alınmasını amaçladıklarını ifade eden İrcal, gazetecilerin soruşturmanın asıl sahibinden bilgi alamayınca kamuoyuna doğru haberlerin verilemediğine dikkati çekti.



Uygulamayla gazetecilerin bilgiye ulaşmasını kolaylaştıracaklarını belirten İrcal, basın odasındaki bilgisayar ve yazıcı gibi eksiklerin en kısa zamanda tamamlanacağını bildirdi. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin