Basın özgürlüğüne ayar!

TBMM Anayasa Komisyonu, Anayasa’nın “basın özgürlüğü” maddesinde değişikliğe gitti.

Google Haberlere Abone ol
Basın özgürlüğüne ayar!

Milliyet Cadde yazarı Ali Eyüboğlu, basın özgürlüğüyle ilgili bu değişikliği bugünkü köşesinde yorumladı. İşte Eyüboğlu'nun o yazısı: 



"Basın özgürlüğüne ayar!



Yeni Anayasa için çalışmalarını sürdüren TBMM Anayasa Komisyonu, Ergenekon, Balyoz ve KCK davaları süreci ve sanatçılara yönelik son uyuşturucu operasyonunda yapılan haberler nedeniyle, Anayasa’nın “basın özgürlüğü” maddesinde değişikliğe gitti.



“Basın özgürlüğü” maddesine, “Basın yayın kuruluşları, mahkemelerin bağımsızlığı ve masumiyet karinesini zedeleyecek biçimde yayın yapamaz”  fıkrası eklendi.  Medyanın bu konudaki çifte standartını eleştirenlere, “zanlı”ların “sanık”, “sanık”ların “suçlu” gibi lanse edilmesine itiraz edenlere “ayar vermek” kolay...

TBMM Anayasa Komisyonu, şimdi yeni Anayasa’ya koydu, masumiyet karinesini zedeleyecek şekilde haber yapılamayacağını... Sorunlu bir  tablo vardı ki ortada Anayasa Komisyonu, sıcağı sıcağına el attı buna.



Özetle demem o ki, elbette ünlülerin uyuşturucudan gözaltına alınması haberdir. Ama bu haberi verirken o insanları “peşinen suçlu” gibi lanse etmemek gerekir. Aynı hassasiyeti, bir tecavüz olayında “şüpheli” olarak gözaltına alınanı “İşte sapık” diye manşetten verip “masumiyet karinesi”ne tecavüz edenler de göstermelidir.

Oyuncular Halle Berry ile Jennifer Garner, yasal velisinin izni olmadan fotoğraflarının çekilip, yayınlanmasını önlemek için paparazzilere karşı savaş açtı Amerika’da. Büyük ihtimalle yakında çıkacak bu yasa. Demek ki, medya kendi yapamadığı zaman otokontrolü, en küçük bir türbülansta kamu otoritesi alıyor eline dümeni."



Haberin devamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin