'Basın Özgürlüğü Ödülü', Can Dündar'ı bekliyor...

Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından

Google Haberlere Abone ol
'Basın Özgürlüğü Ödülü', Can Dündar'ı bekliyor...

Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından dördüncü kez düzenlenen 'Basın Özgürlüğü Ödülü' Temmuz ayında Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a verilmesi kararlaştırılmasına karşın 10 Ekim'de yapılacak ödül töreni aynı gün Ankara'da meydana gelen bombalı saldırı nedeniyle ertelendi.



Genel seçimler sonrasına bırakılan törenin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü yapılmasına karar verildi. Ancak, bu kez de Dündar, Ankara Temsilcisi Erdem Gül ile birlikte, Adana'da durdurulan MİT TIR'larıyla ilgili fotoğraf ve haberleri yayınlanması nedeniyle tutuklandı.



CHP'li Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, belediye meclisinde yaptığı konuşmada "Sevgili Can Dündar’ı en kısa zaman için özgür olarak görmek istiyoruz. Töreni yapacağımız günü Ankara’daki korkunç katliam oldu. Ödül törenini iptal etmek zorunda kaldık. Seçim süreci nedeniyle tören yine ertelendi. En uygun tarih olan ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Karşıyakamız’da vermek istiyoruz. Özgür basın umudumuzdan vazgeçmiyoruz. Ama Can Dündar’a Basın Özgürlüğü Ödülü'nü bir şekilde mutlaka vereceğiz. Gazetecinin görevi halka gerçekleri duyurmaktır. Can Dündar da bu temel görevi yerine getirmeye çalışan önemli bir gazeteci ve yazar. Amacı doğru bilgi aktarmak olan kalemler özgür olmalı ve susmamalı. Türkiye’de basına uygulanan baskıların artık durdurulmasını diliyoruz" dedi. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin