'Basın Özgürlüğü Ödülleri' sahiplerini buluyor

'Basın Özgürlüğü Ödülleri' Basın Bayramı'nda sahiplerine gidecek.

Google Haberlere Abone ol
'Basın Özgürlüğü Ödülleri' sahiplerini buluyor

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından verilen 'Basın Özgürlüğü Ödülleri' yarın akşam düzenlenecek törenle dağıtılacak. Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü’nde verilecek ödüllere bu yıl Can Dündar, Birgün Gazetesi ve Düşünce Suçuna Karşı Girişim adlı sivil toplum kuruluşu layık görüldü.



TGC'nin basın özgürlüğünün önemini vurgulamak amacıyla 1989 yılından bu yana her yıl verdiği Basın Özgürlüğü Ödülleri töreni 24 Temmuz Cuma akşamı yapılacak. Ödüller “24 Temmuz Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü”nde Taksim The Marmara Oteli’nde saat 19.00’da düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. Ayrıca son bir yıl içinde Sürekli Basın Kartı alan TGC üyelerine anı plaketi verilecek.



BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ÖDÜLLERİ BÜYÜK SEÇİCİ KURULU



2015 Basın Özgürlüğü Ödülü Büyük Seçici Kurulu 6 Temmuz 2015 Pazartesi günü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Merkezi'nde toplandı. 



Büyük Seçici Kurul’da Türkiye Barolar Birliği adına Başkan Metin Feyzioğlu, Türkiye Gazeteciler Sendikası adına Genel Başkan Uğur Güç, İletişim Araştırmaları Derneği adına Genel Sekreter Füsun Özbilgen, İletişim Mezunları Derneği adına Başkan Hüseyin Irmak, Türkiye Yayıncılar Birliği adına Başkan Metin Celal, TGC önceki Başkanı Orhan Erinç, Basın Özgürlüğü Ödülü alanlardan Altan Öymen, İletişim Fakültelerinden Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Sağnak, Yayın Yönetmenlerinden Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti adına Başkan Turgay Olcayto ve Genel Sekreter Sibel Güneş yer aldı.  Büyük Seçici Kurul Başkanlığı’na Altan Öymen’in, raportörlüğüne Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş’in oybirliği ile seçilmelerinin ardından adayların değerlendirilmesine geçildi.



ÖDÜL ALAN GAZETECİ



2015 Basın Özgürlüğü Ödülü Kişi dalında gazeteci Can Dündar’a verildi. Can Dündar, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı adına uğradığı her türlü baskıya rağmen kamuoyunun bilgilendirilmesine yaptığı katkılar nedeniyle ödüle değer görüldü.



ÖDÜL ALAN KURUMLAR



2015 Basın Özgürlüğü Ödülü Kurum dalında  Birgün Gazetesi ve Düşünce Suçuna Karşı Girişim adlı Sivil Toplum Kuruluşu’nun oldu. Ödül, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü konusundaki hak ihlallerini uğradığı baskılara rağmen düzenli olarak gündeme taşıdığı için Birgün Gazetesi’ne verildi.  Büyük Seçici Kurul ayrıca basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü ile ilgili hak ihlallerinin takibi, raporlanması ve duyurulması için Türkiye ve uluslararası alanda yaptığı çalışmalar nedeniyle de Düşünce Suçuna Karşı Girişim adlı Sivil Toplum Kuruluşu’nu ödüle değer gördü.



SÜREKLİ BASIN KARTI ALAN TGC ÜYELERİNE ANI ARMAĞANLARININ VERİLMESİ



24 Temmuz gazeteciler için ayrı bir önem daha taşıyor. Son bir yıl içinde Sürekli Basın Kartı alan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi gazetecilere anı plaketleri sunuluyor. 



Bu yıl anı armağanı alacak TGC üyeleri şu isimlerden oluşuyor:



Ahmet Serhat Ulueren, Ardıç Aytalar, Ayla Dündar, Bahattin Demir, Can Uyguç, Coşkun Türk, Coşkun Yücedağ, Engin Çağlar, Fatma Duru, Gökhan Gültekin Karakaş, Güntay Şimşek, Hatice Yılmaz, Hayri Beşer,Hikmet İnce, İsmail Ballı, Mahmut Arslan, Mehmet Gürdil, Muhlis Polat, Mustafa Albayrak, Mustafa Anıklı, Mustafa Bakacak, Mustafa Güvenç, Necdet Açan, Oktay Çilesiz, Özkan Eminoğlu, Rıza Özel, Salim Yavaşoğlu, Sedat Sami Akyıldız, Semiha Öztürk, Sultan Uçar Çokan, Süleyman Sefer Cihan, Süleyman Vehbi Karakulluk, Şenol Baştakar, Zübeyde Balcı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin