'Basın Özgürlüğü Ödülleri' sahiplerini buldu!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin verdiği Basın Özgürlüğü Ödülü"nü kazanan isimler belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
'Basın Özgürlüğü Ödülleri' sahiplerini buldu!

TGC Basın Özgürlüğü Ödülü bu yıl kişi dalında Milliyet Gazetesi Yazarı Kadri Gürsel'e verildi. Ayrıca tutuklu gazeteciler adına 7 Yıldır Cezaevinde bulunan Özgür Radyo Yayın Yönetmeni Füsun Erdoğan ödüle layık görüldü. Taksim Gezi Parkı olaylarını izlerken, yaralanan, darp edilen gazeteciler adına da İMC Program Editörü Gökhan Biçici ödül alacak. Kurum dalında ise ödül Doğan Haber Ajansı'na verildi.



Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin basın özgürlüğünün önemini vurgulamak amacıyla 1989 yılından bu yana her yıl verdiği Basın Özgürlüğü Ödülü"nü kazanan isimler belli oldu. Ödüller 24 Temmuz Geleneksel Gazeteciler Günü'nde The Marmara Taksim Otelinde saat 19.00’da düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. Törende ayrıca 24 Temmuz 2012’den bu yana Sürekli Basın Kartı almaya hak kazanan TGC üyelerine anı plaketiverilecek.



BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ÖDÜLLERİ BÜYÜK SEÇİCİ KURULU



2013 Basın Özgürlüğü Ödülü Büyük Seçici Kurulu 12 Temmuz 2013 Cuma günü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Merkezi'nde toplandı. Basın Özgürlüğü Ödülleri Büyük Seçici Kurulu'nda bu yıl Türkiye Barolar Birliği adına Av.Teoman Ergül, Türkiye Gazeteciler Sendikası adına İstanbul Şubesi Başkanı Gökhan Durmuş, İletişim Fakültelerinden Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya Bölüm Başkanı Prof Dr Orhan Tekelioğlu, İletişim Araştırmaları Derneği'nden Hıfzı Topuz, İletişim Mezunları Derneği adına Başkan Hüseyin Irmak, TGC önceki Başkanlarından Nail Güreli, Basın Özgürlüğü Ödülü alanlardan Altan Öymen, Türkiye Yayıncılar Birliği'nden Başkan Metin Celal Zeynioğlu, Yayın Yönetmenlerinden Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ yer aldı. Büyük Seçici Kurul’da TGC'yi Başkan Turgay Olcayto ve Genel Sekreter Sibel Güneş temsil etti. Toplantıya mazeretleri dolayısıyla katılamayan Hıfzı Topuz, Nail Güreli ve Altan Öymen oylarını yazılı olarak gönderdi. Büyük Seçici Kurul Başkanlığı'na Turgay Olcayto'nun, Raportörlüğe Gökhan Durmuş'un oybirliği ile seçilmelerinin ardından adayların değerlendirilmesine geçildi.



ÖDÜL ALAN GAZETECİLER



2013 Basın Özgürlüğü Ödülü kişi dalında, bir yıldır ulusal ve uluslararası medyada yürüttüğü basın ve ifade özgürlüğü çalışmaları nedeniyle Milliyet Gazetesi yazarı Kadri Gürsel'e verildi. Ayrıca cezaevindeki tüm tutuklu gazeteciler adına 7 yıldır cezaevinde tutuklu bulunan Özgür Radyo Yayın Yönetmeni Füsun Erdoğan'a ödül verilmesi kararlaştırıldı.



Taksim Gezi Parkı olayları sırasında doğru bilgileri sosyal medyada paylaşan yurttaş gazeteciler ile sahada çalışan şiddete, tehdide uğrayan, gözaltına alınan, işten atılan tüm muhabirler, foto muhabirleri ve kameramanlar adına İMC Program Editörü Gökhan Biçici ödüle layık görüldü.



ÖDÜL ALAN KURUM



2013 Basın Özgürlüğü Ödülü bu yıl kurum dalında bir yıl boyunca yaptıkları başarılı çalışmalar ve özelde Taksim Gezi Parkı olayları sırasında sürdürdüğü objektif yayıncılık anlayışı nedeniyle Doğan Haber Ajansı'na verildi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin