"Basın Özgürlüğü ayaklar altına alınıyor"

Gazetecilerin İpek Medya Grubu'na yapılan baskına tepkileri devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
"Basın Özgürlüğü ayaklar altına alınıyor"

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, Kanaltürk, Bugün TV ve Bugün Gazetesi’ne polis zoruyla girilerek yayınların durdurulmasını sert bir dille kınadı.



Müdahalelerin demokrasi tarihine kara bir gün olarak geçeceğini söyleyen Dikmen, bu müdahaleleri zorbalık olarak değerlendirdi.



Misket Dikmen, 'Polis zoruyla kapılar kırılarak, yayınlar kesilerek, biber gazı sıkılarak, gazeteciler gözaltına alınarak yapılan bu girişim tamamen hukuksuzdur ve basın özgürlüğüne apaçık bir darbedir' dedi.



Yaşananları üzüntü ve kaygıyla takip ettiklerini belirten İGC Başkanı Misket Dikmen, yaptığı açıklamada şunları söyledi:



"Koza İpek Medya Grubu’na kayyum atanmasının ardından yaşanan hukuksuzluklar ne yazıkki devam ediyor. Sabah saat 5’te gazete ve kanal binalarına gelerek, kapıları kırıp içeri giren, meslektaşlarımıza hakaretler yağdırıp, göz altına alan ve yayını kesenleri ve onlara bu talimatı verenleri kınıyoruz. İşini kaybetme korkusuyla işine ve mesleğine sahip çıkan gazeteciler darp edilmişlerdir. Üzerine kan sıçramış sarı basın kartı şuan tüm dünya medyasının gündemindedir. Ülkedeki kan ve terör, polis terörü olarak basın mensuplarına da sıçramıştır.

Demokrasilerde ve hukukun üstünlüğünün olduğu hiçbir ülkede yaşanmayacak bu tablo ülkemizde hepimizin gözü önünde gelişiyor. Mülkiyet hakkı, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin birinci olmazsa olmazıdır. Basın Özgürlüğü de Anayasamız ile güvence altına alınmıştır. Ancak bu iktidar hem hukuku hem kişi haklarını hem de basın özgürlüğünü ayaklar altına almaya devam etmektedir. Bugün TV ve Kanaltürk’ün yayınlarının durdurulması tamamen hukuksuzdur. Yapılan müdahaleler zorbalıktır. Meslektaşlarımıza ve kurum yöneticilerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, yanlarında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz. Bu kara günler geçecek ve sorumluları elbet hesap verecek"


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin