Basın örgütlerinden Refik Tekin için Şırnak Valisine mektup!

Cizre'de yaralanan kameraman Refik Tekin için Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve basın örgütleri Şırnak Valisi Ali İhsan Su'ya mektup yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Basın örgütlerinden Refik Tekin için Şırnak Valisine mektup!

Şırnak'ın Cizre ilçesinde haber takibi sırasında bacağından vurularak yaralanan ve hakkında Şırnak Emniyet Müdürlüğü tarafından, 'BTÖ (bölücü terör örgütü) mensubu' olduğu iddiasıyla gözaltı kararı verilen kameraman Refik Tekin için Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve basın örgütleri Şırnak Valisi Ali İhsan Su'ya mektup yazdı.



Basın örgütleri mektupta, "Hakkında gözaltı kararı çıkarılan Refik Tekin ödüllü bir gazetecidir. Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için görev yaparken vurulmuştur" denildi.



Cizre'de geçen Çarşamba günü haber takibi sırasında bacağından vurularak yaralanan ve ilk tedavisinin ardından Mardin'e sevk edilerek hakkında gözaltı kararı verilen İMC TV kameramanı Refik Tekin için basın örgütleri Şırnak Valisi Ali İhsan Su'ya mektup yazdı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Uğur Güç, Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay ve DİSK Basın İş Sendikası Başkanı Faruk Eren imzasıyla gönderilen mektupta kameraman Refik Tekin'in ödüllü bir gazeteci olduğu belirtilerek hakkındaki gözaltı kararının kaldırılması istendi. 



ŞIRNAK EMNİYETİNE GÖRE KAMERAMAN TEKİN, ÖRGÜT MENSUBU



Mardin Devlet Hastanesinde tedavisi süren ve odasının kapısında gözaltı kararı nedeniyle polis bekleyen kameraman Refik Tekin ile ilgili Şırnak Emniyet Müdürlüğü'nden Mardin Emniyet Müdürlüğü TEM şubesine gönderilen yazıda ise şöyle denildi:



"Refik Tekin isimli şahsın ateşli silah ile sağ alt baldırından mermi girişi ve çıkışı şeklinde, hayati tehlike olmayacak şekilde yaralandığı, ayrıca yapılan UYAP ve temas sorgusunda her hangi bir kaydının olmadığı tespit edilmiştir. Şahsın ayrıca İMC TV muhabiri olduğu yönünde bilgiler elde edilmiştir. Yaralı BTÖ (Bölücü Terör Örgütü) mensubu Refik Tekin isimli şahsın Cizre Devlet Hastanesi'nde müdahalesi yapıldıktan sonra, ileri tedavisinin devamı için Mardin Devlet Hastanesi'ne sevk edilmiştir. Refik Tekin isimli şahıs hakkında Cizre Cumhuriyet Savcısı'na bilgi verilmiş, şahsın sevk edildiği Mardin Devlet Hastanesi'nde memur refakatinde gözetim altında tutulması, sağlık durumunun takip edilerek taburcu olduğunda gözaltına alınması, yasal gözaltı süresi içerisinde ifadesi aldırılarak en yakın Cumhuriyet Başsavcılığı'na mevcutlu çıkarılarak SEBGİS üzerinden ifadesi aldırılması amacıyla hazır edilmesi yönündeki talimatları alınmıştı. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin