Basın kuruluşlarının çağrısı ne derece etkili oluyor?

Medyatava, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç'e sordu.

Google Haberlere Abone ol
Basın kuruluşlarının çağrısı ne derece etkili oluyor?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yılmaz Özdil ve Yazgülü Aldoğan'ın Soma ile ilgili yorumlarının ardından yaptığı bir açıklamada Aydın Doğan'a seslenerek  'Bu yazıyı yazanların patronları acaba bunları kendi gazetelerinde nasıl barındırıyor. Diyorum ki sen bir patron olarak bunları hala kapıya koyamıyorsan sen de aynı zihniyettesin' demişti.  



Başbakan’ın bu ifadelerinin ardından son olarak Basın Konseyi bir açıklama yayınladı ve Erdoğan'ın bu sözlerini eleştirdi.  Basın Konseyi, bu sözlerin basın hürriyetine yönelik ağır bir ihlal olduğu belirtti ve Erdoğan'ı 'temel haklara uygun davranmaya' davet etti.



Medyatava, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç'e bu çağrılarla ilgili soru yöneltti.



MT:  Son olarak Başbakan'a çağrıda bulundunuz. Yaptığınız bu çağrılar ne derece cevap buluyor?



Pınar Türenç: Halkın istediği uygulanmıyor.  3 Mayıs'ta Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde 200 - 250 gazeteciyle yürüyüş gerçekleştirdik. Çalışmalarımız cevap buluyor. İzleniyoruz. Tutuklu gazetecilerle ilgili çalışmalarımız oluyor. Onları yalnız bırakmadığımızı gösteriyoruz. Türkiye'nin de taraf olduğu uluslararası sözleşmeleri hatırlatıyoruz. Dikkatle izlendiğimizi biliyoruz ve olumlu yanıtlar alıyoruz. Başka kurumlarda tutuklu olan gazetecilere de sahip çıkıyoruz. 'Keşke gazetecilerdeki dayanışma başka kurumlarda da olsa' şeklinde yorumlar alıyoruz. 'Gazeteciler yalnız değildir' diyerek farkındalık yaratıyor, dikkat çekiyoruz. Basın özgürlüğü istiyoruz.



Burcu KILIÇARSLAN / Medyatava


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin