Basın Konseyi'nden Mısır Başbakanlığına: Metin Turan'ı serbest bırakın!

Basın Konseyi, Mısır'da tutuklu bulunan Metin Turan için Mısır Başbakanlığına mektup yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Basın Konseyi'nden Mısır Başbakanlığına: Metin Turan'ı serbest bırakın!

Basın Konseyi, Mısır'ın başkenti Kahire'de 18 Ağustos'taki darbe protestolarını takip ederken gözaltına alınıp tutuklanan TRT Kahire muhabiri Metin Turan için Mısır Başbakanı Hazım Biblavi'ye mektup yazarak serbest bırakılmasını istedi.



Mektubu Mısır'ın İstanbul Başkonsolosu Wafaa Elhaddidy'e teslim eden Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç ile Konsey Yüksek Kurul Üyesi Okşan Atasoy, Turan'ın görevi başındayken güvenlik güçlerince birkaç gazeteciyle birlikte El Fetih Camii'nde gözaltına alındığını ve Ağustos ayından bu yana Kahire yakınlarında Vadi El Netrun Cezaevinde çok kötü koşullarda yerde yatırıldığını, sağlığından endişe ettiklerini iletti.



''Meslektaşımız gazeteci Metin Turan görevini yaparken olaylar sırasında gözaltına alındı. Ne var ki diğer ülke gazetecileri salıverilmişken Türk gazeteci yaklaşık üç aydır tutuklu.



"Sayın Başbakanınızdan basın özgürlüğü adına Metin Turan'ın en kısa zamanda özgürlüğüne kavuşması için destek ve yardım istiyoruz ve bunu tüm gazeteciler adına talep ediyoruz. Ayrıca Metin Turan'ın 10 gün önce bir bebeği dünyaya geldi. Turan'ın bebeğine, ailesine salimen kavuşması en büyük dileğimizdir.''



Başkonsolos Elhadidy ise mektubu sahibine ileteceğini söyledi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin